Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 januari 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 januari 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Gevolgen BTW-compensatiefonds voor Recreatieschap Vinkeveense Plassen. Toelichting:
De begrotingen 2003 en 2004 zijn door het recreatieschap netto opgesteld. Dit betekent dat de bedragen zijn opgenomen exclusief de verschuldigde omzetbelasting. Bij nader inzien blijkt dit niet juist te zijn en worden de begrotingen gewijzigd. Dit heeft tot gevolg dat de deelnemersbijdragen als gevolg hiervan toenemen met de te ramen omzetbelasting. Deze zogenaamde "doorschuif BTW" is door de deelnemers volledig te verhalen via het BTW-compensatiefonds. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de gewijzigde begroting van het recreatieschap. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Toelichting:
Door het Streekarchivaraat Vecht en Venen is opdracht gegeven aan bureau K + V en bureau Van Dijk inzake locatie mogelijkheden en haalbaarheid voor de tot standkoming van een Regionaal Historisch Centrum.
De onderzoeksresultaten worden hierbij aangeboden. Ambtelijk advies:
In te stemmen met de conclusies van het onderzoeksrapport inzake haalbaarheid Regionaal Historisch Centrum. De voorkeur gaat uit naar optie 1. Verdere besluitvorming kan in gang worden gezet. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Regeling tot verhuur van gemeentegronden voor het venten en innemen van een standplaats 2004.
Toelichting:
De in 2001 vastgestelde Regeling tot verhuur van gemeentegronden voor het venten en innemen van een standplaats is verouderd. De tarieven zijn aangepast aan het prijsindexcijfer. Het college wordt voorgesteld de herziene regeling vast te stellen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de Regeling tot verhuur van gemeentegronden voor het venten en innemen van een standplaats 2004 vast te stellen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Lustrumbijdrage Stichting Groene Hart.
Toelichting:
De Stichting Groene Hart verzoekt de gemeente Abcoude een lustrumbijdrage te geven. De meerwaarde van de Stichting voor onze gemeente is niet helder en op grond daarvan ligt het verstekken van een subsidie niet voor de hand. Ambtelijk advies:
Het verzoek van de Stichting Groene Hart om een lustrumbijdrage te geven afwijzen. De Stichting conform bijgevoegde brief informeren. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W erkent gemeentelijk belang en is bereid 100,-- toe te kennen.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Tweede uitrit op het perceel Rijksstraatweg 155. Toelichting:
In 1999 is vergunning verleend voor het plaatsen van een uitrit, mits de bestaande uitrit zou worden verwijderd. De bestaande uitrit is niet verwijderd. Uit nader onderzoek is gebleken dat de vergunning zoals verleend in 1999 niet verleend had mogen worden zonder toestemming van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (het perceel ligt in het beschermd dorpsgezicht) en dat de aanleg van de dam tevens in strijd was met het Bestemmingplan Beschermd dorpsgezicht Loenersloot. Reden van optreden was de verkeersonveilige situatie. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een verkeersonveilige situatie door de twee uitritten. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt het besluit van 16 december 2003 in te trekken. B&W-besluit:
Nader advies van afd. VROM gewenst met name ook ten aanzien van de procedure.
2. Bouwplan realisatie 9 woningen op bouwlocatie Torenlaan. Toelichting:
Bij brief van 29 september 2003 heeft HBG Vastgoed B.V. een schetsontwerp verzonden waarin de locatie Torenlaan wordt herontwikkeld. Het programma bestaat nu uit 5 geschakelde woningen met een garage aan de Baarslagstraat en 4 tweekappers met een inpandige garage die qua architectuur en kwaliteitsniveau aansluiten bij de te bouwen woningen op de locatie Nellestein. Op 16 oktober 2003 is er een inloopavond georganiseerd waarin men kennis kon nemen van het nieuwe ontwerp. Het schetsontwerp is ter kennisname gebracht in de vergadering van de commissie VROM van 13 oktober 2003. Aangezien het bouwplan niet past binnen het huidige bestemmingsplan, maar de functie wonen wel positief wordt bestemd in het nieuwe bestemmingsplan, wordt voorgesteld op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) medewerking te verlenen aan het verzoek om vrijstelling en het bouwplan gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage te leggen conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt ingevolge artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) medewerking te verlenen aan het verzoek om vrijstelling en het bouwplan gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage te leggen op het gemeentehuis conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek tot wijziging infrastructuur van camping Ons Ideaal aan de Winkeldijk 30a. (Aangehouden 16-12 j.l.)
Toelichting:
In 2001 is een principeverzoek ingediend voor uitbreiding van de camping van 16 vaste plaatsen naar 30 vaste en 15 passantenplaatsen. College en commissie vonden dat teveel. Inmiddels is een plan ingediend voor 28 vaste standplaatsen. Het verzoek is in strijd met het geldende bestemmingsplan en kan slechts gehonoreerd worden via een vrijstelling. Ambtelijk advies:
Raad voorstellen mee te werken aan het verzoek. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. Brief versturen waarin opgenomen is dat kennis genomen is van verzoek, maar dat om een nieuw verzoek wordt gevraagd, waarin de indeling qua passantenplaatsen is opgenomen.

---


4. Vrijstellingsprodedure op grond van artikel 19, lid 1 en 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, voor het realiseren van geluidsschermen van betonnen schermelement met profilering met een hoogte van circa 6 meter nabij de A2 te Abcoude. Toelichting:
Op 3 maart 2003 heeft de PUWC kennis genomen van de ontwikkelingen rondom de verbreding van de A2 en heeft in verslag aangegeven dat de gekozen oplossingen een goede basis vormen en houvast in de verdere planprocedure.
Het plan past in het toekomstige, nog niet vastgestelde, bestemmingsplan. Gezien het plan ook niet geheel in het huidige bestemmingsplan past (ouder dan 10 jaar) is het noodzakelijk een vrijstellingsprocedure artikel 19, lid 1 en 4 ( ± 32 weken na indiening aanvraag) te volgen. Ambtelijk advies:

-De gemeenteraad voorstellen toepassing te geven aan artikel 19a lid 4 WRO, om een vrijstellingsbesluit voor te bereiden voor de realisering van geluidsschermen met een hoogte van 6 meter nabij de A2 te Abcoude.

-De gemeenteraad voorstellen de bevoegdheden als genoemd in artikel 19 lid 1, 19a lid 5 en 19a lid 11 te delegeren aan het college van B&W.

-De gemeenteraad voorstellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor de lokatie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wenst echter op termijn aanvullende visuele informatie over de beeldkwaliteit.

5. Zitting bij Raad van State i.v.m. beroep tegen goedkeuring bestemmingsplan Spoor- verdubbeling.
Toelichting:
Tegen het goedgekeurde bestemmingsplan Spoorverdubbeling door GS van Utrecht is beroep ingesteld. Op 2 februari 2004 vindt de behandeling van het beroep plaats. De gemeente zal op de zitting haar standpunt over het beroep kenbaar maken. Ambtelijk advies:
Ambtenaar aanwijzen om gemeente op de zitting te vertegenwoordigen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Aangaan overeenkomst met Eneco voor het gecombineerd aanleggen van een gasleiding en een drukriool langs de Rijkstraatweg tussen Abcoude en Baambrugge. Toelichting:
Met Eneco wordt een overeenkomst aangegaan voor het gezamenlijk aanleggen van een riool en gasleiding langs de Rijkstraatweg tussen Abcoude en Baambrugge. Ambtelijk advies:
Het college wordt geadviseerd om accoord te gaan met de bijgaande overeenkomst. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Evaluatie dienstverlening en begroting 2004 EDI Midden Nederland. Toelichting:
De schoolbegeleidingsdienst EDI Midden-Nederland stuurt ter informatie de evaluatie van de dienstverlening 2002-2003 en de begroting 2004. Medio maart is een bijeenkomst van het Onderwijsplatform gepland met o.a. een evaluatie van de diensten van de EDI. Ambtelijk advies:

- Voor kennisgeving aannemen.

- De evaluatie van de dienstverlening bespreken in het Onderwijsplatform. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 3 februari 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 januari 2004
O P E N B A A R
1. Aanvraag bouwvergunning veranderen woonhuis, Zr. Claassenhof 33, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 16-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Torenlaan 54, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 16-1-2004 :
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning oprichten bedrijfsverzamelgebouw, Hollandse Kade 38, 27, 28 en 29, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-1-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---