Politie Drenthe

Donderdagochtend 05-02-04

Hoogeveen 05-02-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Ongevallen met letsel
EMMER COMPASCUUM - Op de kruising van het Kanaal A NZ met de Vegterswijk in Emmer Compascuum botste woensdagmiddag een 19 jr. man uit die plaats met zijn auto achter op de auto van een voorligger. Deze auto werd bestuurd door een 34 jr. vrouw uit Emmer Compascuum. De vrouw reed op het Kanaal A NZ en wilde afslaan om de Vegterswijk op de rijden. De andere automobilist had dit te laat in de gaten waarna een botsing volgde. De vrouw is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat de brandweer het dak van haar auto had afgeknipt.

WAPSERVEEN - Op de Butenweg in Wapserveen ging woensdagavond een 74 jr. automobilist uit Wapse rechtdoor bij een T-splitsing in deze weg. Via een schrikhek belandde de man met zijn auto in een sloot. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De verwondingen vielen mee.

EEN - Een 41 jr. man uit Donderen is woensdagavond naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij op de Norgerweg in Een met zijn auto in de sloot belandde. Bij een bocht ging de man rechtdoor.

Alcohol in het verkeer
ASSEN - In Assen zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de Blijdensteinstraat hield de politie een 55 jr. man uit Assen aan. De man trok de aandacht van de agenten doordat hij met hoge snelheid reed. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille.
Een 31 jr. automobilist die werd gecontroleerd op de Weiersstraat had veel meer gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijbewijs ingevorderd
ZUIDWOLDE - Na een wilde achtervolging door de bebouwde kom van Zuidwolde, waarbij met hoge snelheden werd gereden en gevaarlijke situaties voor voetgangers ontstonden, vorderde de politie woensdagmiddag het rijbewijs in van een 20 jr. jongeman uit die plaats. De wegpiraat ging er vandoor toen de politie hem wilde laten stoppen omdat hij mistlichten voerde. De achtervolging eindigde in de Hoofdstraat omdat de man werd opgehouden door andere weggebruikers. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief
ASSEN - De politie hield woensdagavond in de Bremstraat in Assen een 23 jr. man uit die plaats aan op verdenking van het stelen van een fiets en mishandeling. Een 38 jr. vrouw uit Assen ontdekte dat haar fiets die ze afgesloten had achtergelaten in het winkelcentrum Vredeveld, was gestolen. Met haar beide zoons ging ze in de auto op zoek in de omgeving. In de Sleutelbloemstraat troffen ze de verdachte aan met de fiets van de vrouw. Ze spraken de man aan en pakten hem de fiets af. Hierbij kreeg de 14 jr. zoon van de vrouw een klap in het gezicht. De verdachte vluchtte maar kon even later door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto gestolen
MEPPEL - Vanaf een parkeerplaats aan de Talmastraat in Meppel is in de nacht van woensdag op donderdag een zwarte Opel Kadett gestolen.

Aanhanger weg
ASSEN - Woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur is vanaf de oprit achter een woning aan de Jan Palachweg in Assen een groene aanhanger gestolen

Winkeldief
RODEN - Winkelpersoneel hield woensdagmiddag in een supermarkt aan het Julianaplein in Roden een 21 jr. man uit die plaats aan. De man had een autoradio gestolen. De politie nam de man mee naar het politiebureau waar bleek dat hij nog twee maanden gevangenisstraf uit moet zitten i.v.m. een veroordeling voor eerdere diefstallen.

Bouwmaterialen gestolen
DALEN/EMMEN - Oplettende en goed meewerkende getuigen hebben er woensdagavond voor gezocht dat de politie twee mannen van 29 en 33 jr. uit Emmen kon aanhouden die worden verdacht van diefstal van isolatiemateriaal.
Een getuige zag een auto met aanhanger op het Kleine Veld in Dalen bij een in aanbouw zijnd pand. Deze getuige en ook nog een andere getuige die inmiddels was gebeld, reden achter de auto met aanhanger aan toen die wegreed vanaf het Kleine Veld. Via de GSM werd de politie geïnformeerd en tijdens de rit naar Emmen werd de politie voortdurend op de hoogte gehouden van hun positie. Op de Rondweg in Emmen hield de politie de auto staande en de beide inzittenden aan. In de aanhanger lagen pakken isolatiemateriaal. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole
NOORDSCHESCHUT - Woensdagmiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Coevorderstraatweg in Noordscheschut. Bewoners hadden geklaagd over het hard rijden op deze weg. 22 automobilisten en 1 bromfietser werden bekeurd voor het overschrijden van de max. snelheid. Acht automobilisten reden meer dan 30 km te hard. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

De voorlichting voor politie Drenthe wordt tot donderdag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef. Tel. 06 - 51 557 950