Ingezonden persbericht


Grontmij besteedt oracle erp uit aan inter access

Kostenbesparing van 40% dankzij outsourcing van bedrijfsapplicaties

Hilversum, 5 februari 2004 - Advies- en ingenieursbureau Grontmij is live met de Oracle e-Business Suite op het innovatieve Linux-hosting-platform van Inter Access. Grontmij is de eerste organisatie met meer dan 4.000 medewerkers, die een bedrijfskritische oplossing gebruikt aan de hand van het 'Application Life-Cycle Management'-concept van Inter Access.

Grontmij zet de Oracle e-Business Suite in voor zijn Professional Service Automation-processen, waarbij de applicatie volledig wordt gehost en beheerd door Inter Access. Alle informatie met betrekking tot de financiële back-office, projecten en personeelszaken is via het web toegankelijk voor de Grontmij-gebruikers. De keuze voor standaard-applicaties in combinatie met de outsourcing van applicaties en het beheer levert Grontmij een significante besparing op haar beheerkosten en resulteert in de juiste ondersteuning van zijn bedrijfsprocessen. Een uitbreiding op de gehoste toepassingen in de vorm van business intelligence-software en andere waardetoevoegende en kostenbesparende implementaties is gepland voor de nabije toekomst.

"De Application Life-Cycle-benadering helpt ons om onze doelstellingen te realiseren. Tot op heden hebben we 40% bespaard op onze totale beheerkosten. We verwachten hierop verdere besparingen te realiseren", aldus Bert Huijsen, CIO van Grontmij. "Inter Access garandeert meetbare resultaten en adviseert ons bij het huidige en toekomstige gebruik van de Oracle e-Business Suite. Nu we live zijn worden de verwachtingen van een hoge performance tegen veel lagere kosten waargemaakt. Zowel Inter Access als het op deze manier ontsluiten van informatie via het web, past binnen de filosofie van onze lijfspreuk 'Open @Grontmij'. Dit 'Open'-zijn geldt voor de in te zetten techniek en applicaties en komt tot uitdrukking in de manier waarop we samenwerken met onze partners."

Edwin Ardon, directeur Oracle e-Business Suite bij Inter Access, over het concept: "Grontmij opereert als een professionele dienstverlener in een markt die vraagt om kostenreductie, maar tegelijkertijd sterk de behoefte heeft aan operationele effiency in zijn werkzaamheden. Door te kiezen voor de Oracle e-Business Suite en het Application Life-Cycle Management van Inter Access, kan Grontmij zich volledig concentreren op zijn kerncompetenties, terwijl het bedrijf daarbij optimaal wordt ondersteund."

Hij vervolgt met: "Binnen het Application Life-Cycle Management-concept gaan wij een resultaatsverplichting aan met de klant, waarbij we nauw samenwerken om te komen tot de best mogelijke ondersteuning van de bedrijfsprocessen tegen de laagst mogelijke TCO. De continue verlaging van TCO realiseren we samen over de complete levenscyclus van de applicatie door de inzet van de juiste combinatie van diepgaande kennis en de nieuwste technologie. Dit resulteert in een robuust fundament gebaseerd op een Linux/Intel-platform met HP blade-servers, wat continu wordt verfijnd. Hierbij loopt de gedachte van standaardisatie, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en kostenverlaging als een rode draad door alles wat we doen. Meerdere klanten delen de infrastructuur, zodat we een flexibele capaciteitsaanpassing kunnen bieden en de behaalde schaalvoordelen direct door kunnen berekenen aan de klant."

Over Grontmij
Bouw, Infrastructuur en Milieu zijn de kernactiviteiten van de onderneming. Grontmij biedt haar klanten oplossingen voor een duurzame woon-, werk- en leefomgeving. Het bedrijf investeert in kwaliteit van haar mensen en stuurt op een continue verbetering van haar prestaties. Grontmij voegt waarde toe in elke fase van een project. Bedenken van concepten, adviseren, regisseren, realiseren en exploiteren. Organiserend vermogen en flexibiliteit zijn de Grontmij kenmerken. Het bedrijf is een netwerkorganisatie en opereert dicht bij de klant. De mensen nemen initiatief en denken mee over optimale, duurzame oplossingen. Samenwerking is het vertrekpunt. Het bedrijf is zich bewust van haar maatschappelijke rol en van het effect van haar werk op de omgeving. Een voorbeeld van een Grontmij-project is de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologie voor rioolwaterzuivering die onder meer wordt gebruikt in één van de grootste afvalwaterzuiveringsinstallaties van de stad New York. Daarnaast is Grontmij als eerste door NOC*NSF gecertificeerd voor het aanleggen van kunstgrasvelden voor voetbalclubs. Grontmij is als belangrijke speler nauw betrokken bij het masterplan voor het sluiten van de Ring van Antwerpen.

Over Inter Access
Met ca. 1.000 medewerkers in Nederland en België biedt Inter Access sinds de oprichting in 1980 geïntegreerde, bedrijfsbrede ICT-oplossingen en -toepassingen voor het optimaliseren van (interne) bedrijfsprocessen, kennismanagement, klanten/relatiebeheer, logistieke ketens en e-commerce. Inter Access onderscheidt zich niet alleen met ICT-expertise, maar ook met grote branchekennis in vele sectoren. Inter Access vertaalt zijn geïntegreerde visie in branchespecifieke oplossingen met aandacht voor beheer. Een helder en praktijkgericht model voor strategisch en operationeel succes.



Ingezonden persbericht