Ingezonden persbericht


Persbericht

transtec AG breidt dienstenpakket uit met lease-opties door Europees partnership

Tuebingen/Nijmegen/Brussel, 5 februari 2004 - transtec AG, met ttec Computers als Nederlandse en Belgische dochteronderneming, is een Europees partnership aangegaan met Grenkeleasing AG (D), toonaangevend in small-ticket IT leasing. Door heel Europa kunnen transtec's klanten voor hun IT-investeringen nu gebruikmaken van moderne financieringsopties. In Nederland wordt het partnership gevoerd door ttec Computers en Grenke Finance uit Venlo.

transtec geeft met het partnership gehoor aan de groeiende vraag naar geïntegreerde financieringsmogelijkheden in de IT-sector, waar ondanks de huidige krappe budgetten de druk blijft toenemen om te investeren in nieuwe technologieën. Kosteneffectieve leasemogelijkheden worden daarom een steeds belangrijkere factor voor een succesvolle sales.

"We hebben in Grenkeleasing AG een competente leasing partner gevonden. Hun aantrekkelijke voorwaarden, innovatieve financieringsproducten die specifiek voor de IT-sector zijn ontwikkeld en Europese bereik zijn bepalend geweest voor onze keuze. Dit partnership zal ons meer business in Duitsland opleveren. Onze concurrenten gebruiken tot 20% van hun sales in combinatie met een leaseovereenkomst. Er zit dan ook zeker potentieel voor ons in deze nieuwe sector", stelt Dieter Weisshaar, CEO transtec AG.

Het feit dat transtec AG niet alleen in Duitsland, maar tevens in zeven andere Europese landen actief is, geldt voor Grenkeleasing als groot voordeel. Volgens Wolfgang Grenke, Chairman Grenkeleasing AG, is het partnership voor zijn organisatie een goede mogelijkheid om sterk in Europa uit te breiden. "De groeiende vraag naar finance leasemogelijkheden in de IT-sector is gerelateerd aan het feit dat organisaties binnen de budgetten willen blijven, maar tegelijkertijd wel 'cutting-edge' technologie nodig heben.

Over ttec Computers
ttec Computers B.V./BVBA is de Nederlandse/Belgische dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en er zijn vestigingen in zes andere Europese landen. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 230 medewerkers werkzaam.

Ingezonden persbericht