Politie Limburg-Noord

Uitzending de Gouden Tip levert 4 tips op

Venlo / Maastricht 05-02-2004 - - Uitzending 3 en 4 februari - Het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie heeft tot nu toe 4 tips opgeleverd. De politie kreeg in twee oude zaken en in 2 zaken van de afgelopen uitzending bruikbare tips.

De man die kort voor de overval in de snackbar in Horn is geweest, heeft zich na de oproep in de uitzending bij de politie gemeld.

In de zaak van de overval op de woning in Geleen kwam 1 tip binnen. De tipgever had enige dagen voor de overval verdachte personen in een voertuig in de directe omgeving van de betreffende woning gezien. De politie neemt deze informatie in het onderzoek mee.

In de uitzending werden ook compositietekeningen getoond uit de uitzending van 20 januari. Hierop zijn 2 reacties binnengekomen. De eerste zaak was een bewakingsfoto van het pinnen in Geleen met een pinpas die bij een straatroof was buitgemaakt. De naam van deze pinner is dankzij de uitzending bekend geworden. De tweede zaak waarin een tip binnenkwam is de poging tot carjacking in Roermond. De tipgever verwees naar een zaak in een andere regio. Deze informatie wordt nog door de politie onderzocht.

Op de overval op de benzinepomp in Maastricht en op de inbraak in een woning in Heythuysen zijn geen reacties binnengekomen.