Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Schoonmaak rond Het Plein duurt voort

Gewapend met prikkers, vuilniszakken en gestoken in opvallende hesjes trokken leerlingen er afgelopen dinsdag er alweer voor de vierde keer op uit om de buurt van zwerfvuil te ontdoen. Ondersteund door medewerkers van de buurtploeg van Stadsdeelwerken werd afval en vooral waaivuil uit bosjes verwijderd.

"Een goed voorbeeld hoe je de zorg voor de eigen leefomgeving kunt invullen" aldus een tevreden Tys de Ruijter, wethouder Stadsdeelwerken van Geuzenveld-Slotermeer. "Wij hebben heel veel waardering voor de inzet die de school en leerlingen nu al weer maanden laten zien. Het stimuleert bewoners om de omgeving leefbaar en schoon te houden."

Leren omgaan met je eigen leefomgeving en die van anderen Voor Stefan ten Brink, directeur van Het Plein snijdt het mes aan twee kanten. "Onze leerlingen die praktijk gericht onderwijs volgen, werken graag met hun handen. Bovendien leren ze met deze actie op een heel praktische manier hoe je moet omgaan met je eigen leefomgeving en die van anderen."

Adoptie van zorgplek
Leerlingen van de school plantten vorig jaar maart tijdens de Boomfeestdag een groot aantal bomen in het A.E. Kokplantsoen. Met de schoonmaakactie geeft de school invulling aan haar toen gedane belofte om het plantsoen als zorgplek te adopteren. Ook de wat ruimere omgeving van het plantsoen profiteert nu van de inzet van de leerlingen. De eerstvolgende schoonmaakactie vindt plaats op dinsdag 9 maart 2004.

Foto boven:
De leerlingen van Het Plein poseren samen met medewerkers van Woonbuurten bij aanvang van de schoonmaakactie. Foto onder:
Leerlingen speuren naar zwerfvuil tussen de struiken bij de woningen.