Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht
Parnassos, het Internationaal & Cultureel centrum van de Universiteit Utrecht

Zesde editie begint 18 oktober 2004
Inschrijving voor International Students Piano Competition van start

De Universiteit Utrecht organiseert van 18-22 oktober 2004 voor de zesde keer de International Students Piano Competition. Hoger onderwijsstudenten van 27 jaar en jonger vanuit de hele wereld worden van harte uitgenodigd zich in te schrijven voor dit internationale pianoconcours. De eerste prijs bedraagt EUR 2.500.

Het eerste internationale pianoconcours vond plaats in 1994, en werd door zowel deelnemers als publiek als media meteen enthousiast ontvangen. Getalenteerde amateur pianisten uit de hele wereld worden uitgenodigd voor dit tweejaarlijks evenement. 'Het biedt een geweldige gelegenheid voor amateur pianisten om hun talent te laten zien en om andere musici te ontmoeten', aldus de Russische Alexey Chernikov, winnaar in 2002.

Concours
De voorrondes en halve finales vinden plaats vanaf 18 oktober 2004. De finale zelf is op zaterdag 22 oktober 2004 in het Utrechtse Vredenburg Muziek Centrum, dat plaats biedt aan 1.500 mensen. De finalisten spelen elk een zelfgekozen stuk en een vaststaand pianoconcert. Ze worden begeleid door het Utrechtsch Studenten Concert, onder leiding van Bas Pollard. De jury bestaat uit Irene Russo, Rian de Waal en Jeroen van Veen.

Aanmelden
Studenten die meer willen weten en/of zich willen aanmelden kunnen terecht op www.pianocompetition.uu.nl . De
inschrijving sluit op 1 mei 2004. Omdat dit een concours is voor amateurmusici, kunnen conservatoriumstudenten of studenten die een professionele muziekopleiding volgen, niet meedoen.



Universiteit van Utrecht