Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 februari 2004

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Woensdag 4 februari omstreeks 15.25 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Vriezenveen over Het Baken in Almelo. Op het kruispunt met de Boddenstraat verleende zij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 43-jarige vrouw uit Almelo, die op de Boddenstraat fietste. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 43-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd met onder meer een hersenschudding en een wond aan haar been per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-014353)

Automobilist aangehouden

Automobilist aangehouden wegens het rijden met ontzegging

Borne

Politieagenten zagen woensdag 4 februari omstreeks 11.20 uur een auto rijden op de Bornerbroeksestraat in Borne. Omdat zowel de bestuurder als de passagier geen gordel droegen, werd de auto tot stoppen gemaand. Bij info bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Almelo, een rijontzegging had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-014167)

Motorrijder gewond

Motorrijder raakt gewond na aanrijding met vrachtwagen

De Lutte

Een 33-jarige man uit Zwijndrecht reed woensdag 4 februari omstreeks 14.25 uur in een vrachtauto plus aanhanger over de Bentheimerstraat in De Lutte. Hij merkte dat hij een verkeerde richting had gekozen, remde zijn voertuig sterk af en keerde op de weg. Het verkeer dat hem van achteren op dezelfde rijbaan naderde, moest door deze manoeuvre een noodstop maken. Een 49-jarige motorrijder uit De Lutte probeerde een aanrijding met de dwars op de weg staande vrachtwagen te voorkomen door hard te remmen en naar rechts te sturen. Hij belandde hierdoor in de berm en kwam ten val. De 49-jarige man liep letsel aan zijn knie op en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-014324

Rijden onder invloed

Automobilist wordt aangehouden wegens het rijden onder invloed

Hengelo

Politieagenten controleerden woensdag 4 februari omstreeks 16.30 uur op de Diamantstraat in Hengelo een 40-jarige automobilist uit Rotterdam. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille. Tevens bleek dat de man nog een vonnis had openstaan van E 385,-. Nadat hij deze voldaan had, verliet hij het politiebureau. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-014380)

Overval

Vrouw wordt met geweld overvallen in woning; de politie is op zoek naar getuigen

Mariaparochie

Een 33-jarige vrouw uit Mariaparochie werd woensdagavond 4 februari overvallen in haar woning aan de Stobbengoor. Omstreeks 18.45 uur stond een voor haar onbekende man voor de deur. De kinderen van de vrouw lagen al in bed. De vrouw opende de deur, waarop de man haar met volle kracht in het gezicht sloeg en haar om geld vroeg. De vrouw raakte vermoedelijk even buiten bewustzijn en toen zij bijkwam, zag zij dat de man de woning doorzocht. Zij liep op hem waarna tussen beiden een worsteling ontstond. De man verliet vervolgens de woning, waarna de vrouw alarm sloeg en de politie werd gewaarschuwd. De 33-jarige vrouw is met nog onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Tot op heden wordt er niets uit de woning vermist. De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

Het signalement van de dader is als volgt: een man van ongeveer 35 jaar met donker kort haar en een normaal postuur. Hij droeg een donkere halflange leren jas, een spijkerbroek, zwarte sportschoenen met iets wit hierin verwerkt en een spijkerbroek. (bps: 04-014465)

Aanhouding wegens diefstal

Verdachte aangehouden wegens diefstal uit Arke stadion

Enschede

Politieagenten werden donderdag 5 februari omstreeks 00.00 uur voor het Arke Stadion aangesproken door medewerkers van de geuniformeerde bewakingsdienst van FC Twente. Zij vertelden even daarvoor een man betrapt te hebben op diefstal van een dienblad en een doos met theezakjes nadat het inbraakalarm was afgegaan. Zij droegen de verdachte, een 26-jarige man uit Hengelo, over aan de politieagenten, die de verdachte daarop aanhielden. De 26-jarige man werd voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-014527)

Aanrijding met letsel

Vrachtauto rijdt achterop personenauto, twee gewonden naar het ziekenhuis

Haaksbergen

Woensdagmiddag 4 februari om ongeveer 16.20 uur werd een aanrijding gemeld op de Hengelosestraat in Haaksbergen. Bleek dat een 62 jr. automobilist uit Zeist, plotseling had geremd voor een overstekende hond. Een achter hem rijdende 62 jr. bestuurder uit Horst in een vrachtwagen met oplegger, kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed achterop de personenauto. Zowel de 62 jr. als een bij hem inzittende 64 jr. inwoner van Vianen, werden met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Beide voertuigen moesten worden afgesleept omdat ze niet meer in staat waren hun weg zelfstandig te vervolgen. (bps: 04-014418)

Rijden onder invloed

Rijgedrag automobilist valt op, met 0.9 promille achter het stuur

Enschede

Donderdag 5 februari om ongeveer 01.00 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist op de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede. Hij reed o.a. met misverlichting aan. Wel reageerde hij op een stopteken, waarop alcoholgebruik werd geconstateerd. Na aanhouding werd de bestuurder, een 24 jr. Enschedeer, meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 0.9 promille uitwees. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-014534)

Winkeldief aangehouden

Winkeldief aangehouden met geprepareerde tas

Hengelo

Woensdag 4 februari werd omstreeks 19.50 uur gemeld dat personeel van een winkel aan de Thiemsbrug een 24-jarige vrouw (woonplaats nog onbekend) had aangehouden nadat zij met een geprepareerde tas boodschappen had gestolen ter waarde van ongeveer E 30,-. De verdachte was samen met een andere vrouw in de winkel geweest. Toen zij beiden langs de kassa liepen en de boodschappen in de tas niet afrekenden, sprak personeel hen hierop aan. Een van de vrouwen liep weg. Van haar ontbreekt nog elk spoor. De politie hield de 24-jarige verdachte aan. De gaptas werd in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Het signalement van de tweede verdachte is als volgt: een vrouw met blanke huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang, 25 a 35 jaar oud, slank postuur en lang bruin haar tot over de schouders. De vrouw droeg een oranje jas, lang model en met oranje knopen.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --