Gemeente Dordrecht


---

Speelplekken op Burg. Beelaertspark en Eikenlaan

Vincent Brinkhof
De gemeente realiseert voor de zomer twee nieuwe speelplekken. Op de Burg. Beelaertspark komt een klim/klautertoestel, een draaistoel en twee veerelementen. De jongeren op de Eikenlaan krijgen een verhard voetbal/basketbalveld.

Speelplek op Burg. Beelaertspark
De plannen voor de speelplek zijn op dinsdagavond 2 december 2003 met de buurt besproken tijdens een inspraakavond. Op voorstel van de bewoners is het plan voor de speelplek gewijzigd. De bewoners hebben gekozen voor een klim/klautertoestel in plaats van een glijbaan en het duikelrekje. In het nieuwe plan houdt de gemeente op verzoek van de bewoners ook rekening met de veiligheid. Op de kopse kant van het plantsoen wordt een laag hekwerk geplaatst en er worden sluishekjes geplaatst op het fietspad.

Speelplek op Eikenlaan
De plannen voor deze speelplek zijn besproken met de bewoners en jongeren op donderdagavond 4 december 2003. Dit gesprek heeft geleid tot een aantal aanpassingen op het oorspronkelijke plan. Op het asfaltplein wordt gekleurde belijning aangebracht. Op het toegangspad worden hinktegels, twee banken en een prullenbak geplaatst. In het kader van de sociale veiligheid verwijdert de gemeente de beplanting aan de zijde van de Eikenlaan. Er komt geen verlichting op de speelplek.

Kosten
De totale kosten voor deze twee speelplekken bedragen EUR 113.713,00.

Speelplek op verzoek
In 2002 is de gemeente begonnen met een andere werkwijze voor de speelvoorzieningen in Dordrecht. In deze nieuwe aanpak krijgen bewoners de mogelijkheid om zelf een verzoek voor een speelplaats in te dienen. De gemeente heeft 112 speelverzoeken en 56 onderhoudsverzoeken ontvangen. Na toetsing van deze verzoeken zijn 20 speelverzoeken en 18 onderhoudsprojecten gehonoreerd. In 2003 is een totaal budget van EUR 791.000,-- beschikbaar voor de realisatie van de speelplekken. In de bijlage is het totale overzicht van de gehonoreerde speelplekken toegevoegd.