Gemeente Dordrecht


---

Staatssecretaris van Cultuur op werkbezoek

Vincent Brinkhof
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de staatssecretaris van Cultuur, mevrouw Medy van der Laan, uitgenodigd voor een werkbezoek aan Dordrecht. Tijdens dit bezoek werd zij met een gevarieerd programma ingelicht over actuele ontwikkelingen in de Dordtse culturele sector. Wethouder Hans Spigt ontving haar afgelopen maandag 2 februari in het Dordrechts Museum. Hans vertelde kort iets over de meest bijzondere activiteiten op cultureel gebied.

Op het programma stond een kennismaking met het Hofkwartier. De rondleiding liep langs de Kunstkerk, waar Dick Verheijen, directeur van de sector Cultuur, haar inlichtte over de plannen van het Hofkwartier. In de Kunstkerk wordt geëxperimenteerd met activiteiten op het terrein van geschiedenis, cultuur, wetenschap in combinatie met partners uit de stad en bedrijven. Charles Jeurgens gaf een toelichting op het Turkije project van het Stadsarchief, waar de tentoonstelling `Gurbetci. Home is where I left my dreams' een afsluitend onderdeel van is. "In de Kunstkerk wordt geschiedenis op een andere manier tentoongesteld. Het vertrekpunt daarbij is de samenleving van nu", aldus Jeurgens. Damiët van Dalsum verraste de staatssecretaris met een kort poppentheater- optreden.

Onderweg naar `t Hof werd Van der Laan ingelicht over de investeringen die Dordrecht doet in cultuur. In de Statenzaal werd zij toegezongen door zangers van Stichting Belcanto. Terug in het Dordrecht Museum gaf Henk van Capelleveen, zakelijk directeur van het museum, haar een korte indruk van de op stapel staande vernieuwing en de uitbreiding van het museum. Er was nog tijd voor een kort bezoek aan de vaste collectie en de tentoonstelling van Hans Broek, die op dit moment in het Dordechts Museum hangt. Met een optreden van het muziektheater Hollands Diep en het overhandigen van een bijzonder cadeau, werd het bezoek afgesloten.

De staatssecretaris liet vandaag weten dat ze het bezoek als zeer hartelijk, informatief en goed verzorgd heeft ervaren.