Gemeente Dordrecht


---

Derde Merwedehaven

Vincent Brinkhof
Op 29 januari 2003 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de gemeentebesturen van Sliedrecht en Dordrecht. Het onderwerp van het gesprek was de vervroegde sluiting van de Afvalberging Derde Merwedehaven en de verplaatsing van de stortplaats Crayestein-West naar de Derde Merwedehaven.

Bij de gemeente Sliedrecht leeft nadrukkelijk de wens om te streven naar een eerdere sluiting van de Afvalberging Derde Merwedehaven. De gemeente Dordrecht acht een verplaatsing van Crayestein-West naar de Derde Merwedehaven uit milieuhygiënisch oogpunt nog steeds wenselijk.

Beide gemeentebesturen hebben afgesproken om in de komende tijd te proberen over de genoemde onderwerpen gezamenlijk een visie te ontwikkelen. Deze visie wordt vastgelegd in een document dat, na bestuurlijke vaststelling door beide gemeenten, als vertrekpunt moet dienen voor de acties die de beide gemeentebesturen gezamenlijk richting andere betrokken partijen zullen ondernemen. Daaruit zal vervolgens moeten blijken of de geformuleerde doelstellingen zowel financieel als milieuhygiënisch haalbaar zijn.