Politie Haaglanden

Politie verwijdert scholieren bij supermarkt

Den Haag 06-02-2004

Den Haag Op woensdag 4 februari blokkeerde een groep van ongeveer 35 scholieren (van 14 tot 16 jaar) rond 13.30 uur met een soort sit-down actie de toegang tot een supermarkt in de Weissenbruchstraat. Klanten konden niet meer in en niet meer uit de winkel. De scholieren zijn boos over het toegangsbeleid van de supermarkt.

Na overlast in de winkel mochten er nog maar twee leerlingen tegelijk in de winkel zijn. Nadat ook na deze maatregel de overlast in de winkel volgens het personeel voortduurde, werden de leerlingen de toegang tot de winkel ontzegd.

De luidruchtige en uitgelaten groep leerlingen wilde ook na vordering van de politiemensen niet vertrekken. Er werden twee leerlingen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. Hierop stond de groep op en verwijderde zich.

Op de kruising Nassau Odijkstraat /Nassau Bredastraat ontstond weer een actie. De leerlingen gingen op de rijbaan zitten. Een groep politiemensen op een rij hebben de leerlingen, na waarschuwingen via een megafoon, daar van de kruising geduwd. Een 16-jarige leerling werd daar aangehouden voor belediging. Hij liet zijn broek zakken in de richting van de politie.

De leiding van de school is op de hoogte gebracht van het optreden van de leerlingen.