Time : 12:54:59 PM
Date : Thursday, February 05, 2004
Sender Name: Child Focus

Nieuwe affichagecampagne voor de vermiste Gevriye Cavas

Brussel, 5 februari 2004

Child Focus organiseert een affichagecampagne voor Gevriye Cavas, een jongetje dat op vijfjarige leeftijd in St. Jans Molenbeek verdween op

6 februari 1985. Deze campagne komt er nadat, op aanvraag van het Centrum, een nieuwe verouderingsfoto van Gevriye, als 24 jarige, gemaakt werd.

Gevriye Cavas verdween 19 jaar geleden in onduidelijke omstandigheden, wellicht op weg naar een speelplein om zijn broers te vervoegen. Jammer genoeg werd pas in 1997 een onderzoeksrechter in dit dossier aangesteld. De familie van Gevriye leeft al 19 jaar met de hoop op een teken van leven.
De nieuwe affichagecampagne wordt gelanceerd om alles in het werk te stellen ter ondersteuning van het onderzoek en om de bevolking aan deze onopgeloste verdwijning te herinneren. De verouderingsfoto, die gemaakt is door de National Missing Persons Helpline in Londen, een partner van Child Focus, volgt op 2 vorige verouderingsfoto's in 1993 op de leeftijd van 14 jaar en in 1997 op de leeftijd van 18 jaar. De familie van Gevriye is tevreden met het resultaat.

Een 15.000 tal affiches zullen verspreid worden via een aantal gestructureerde partners van Child Focus in de bussen en trams in Brussel, de treinstations, de krantenwinkels, de apothekers, de grootwarenhuizen van Delhaize en de agentschappen van Vedior Interim.

Child Focus werkt in het dossier van Gevriye Cavas samen met de onderzoeksrechter, het Parket Generaal en de Federale Politie. Het Centrum is vragende partij voor een nieuwe coördinatievergadering met de onderzoekers en hoopt als waardevolle partner hierbij betrokken te worden.

Informatie voor de pers :

Isabelle MARNEFFE 02/475 44 60 isabelle.marneffe@childfocus.org Colette BRICHAUX 02/475 44 22 colette.brichaux@childfocus.org