Dienstenbond CNV

Hoe gaat het met SSA/BAAN?

05-02-2004

Rond de zomer van 2003 vond een grote reorganisatie plaats bij BAAN in Nederland. Meer dan 200 medewerkers moesten gedwongen vertrekken. De OR heeft geadviseerd en de vakbonden, waaronder de CNV Dienstenbond, hebben een sociaal plan opgesteld. Het wordt tijd om te evalueren.

Een reorganisatie is altijd ingrijpend, zowel voor de vertrekkers als voor de achterblijvers. Nu de reorganisatie bijna is afgerond, is het goed om terug te kijken en te evalueren. Wat is goed gegaan en wat is voor verbetering vatbaar?

Er zijn veel partijen betrokken geweest bij het besluitvormingsproces: de directie, de OR, de vakbonden, de blijvers en de vertrekkers. Graag vernemen wij van u hoe u het proces en het sociaal plan hebt ervaren.
* Voldeed het aan uw verwachtingen of heeft u iets gemist?
* Wat vond u van de opstelling van uw werkgever? Heeft SSA/BAAN zich gehouden aan de gemaakte afspraken?

* Wat vond u van de rol van de OR en de samenwerking tussen de OR en de vakbonden?

* Wat vond u van de rol van de CNV Dienstenbond?
* Wij zijn ook benieuwd naar uw ervaringen op de externe arbeidsmarkt in het geval u bent ontslagen. Werd u tijdig geïnformeerd en bent u goed geadviseerd door het CWI en het GAK?
* Heeft u al een andere baan gevonden en/of heeft u veel gehad aan outplacement?

* De achterblijvers zijn ook belangrijk. Hoe gaat het nu met BAAN/SSA? Verwacht u nog een reorganisatie of heeft u het idee dat het met BAAN beter gaat?

* Welke onderwerpen spelen nu? Wat vindt u belangrijk om aan te kaarten aan de directietafel?

Graag vernemen wij uw reacties per email voor 14 februari as. zodat wij met behulp van deze gegevens een evaluatie met de OR en de directie kan vragen. Uiteraard ontvangt u daarvan bericht.

Vragen?
Als u verder vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, tel: (055)5772640 of email: w.burggraaf@cnvdibo.nl.