Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
van het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog'

Protest tegen nieuwe oorlogstrategie n

Utrecht, 5 februari 2004 - Gisteravond is een bus met Nederlandse vredesactivisten vertrokken naar M nchen waar de komende twee dagen acties gevoerd zullen worden tegen de 40ste NAVO 'Sicherheitskonferenz'. Op deze conferentie bespreken NAVO- militairen en vertegenwoordigers van de wapenindustrie nieuwe strategische concepten en de nieuwe wapensystemen die daarbij horen.

De uitkomsten van deze conferenties van het militair- industri el complex worden veelal meteen toegepast in oorlogen, zoals die in Afghanistan en in Irak waar met grote militaire overmacht een heel land onder de voet gelopen kan worden zonder al te grote verliezen aan eigen kant. Strategie n die het aantal slachtoffers aan eigen zijde beperkt weten te houden, maken nieuwe oorlogen van NAVO-lidstaten tegen de rest van de wereld een stuk beter verkoopbaar aan de eigen publieke opinie.

Het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' vindt dat het probleem van nieuwe oorlogen bij de bron aangepakt moet worden en heeft daarom deze busreis naar M nchen georganiseerd. Natuurlijk blijft het ook protesteren tegen de nasleep van de 'nieuwe oorlog', zoals op zaterdag 20 maart a.s. tegen de nog immer voortdurende bezetting van Irak.

Noten voor de pers:


- het Platform tegen de 'Nieuwe Oorlog' is tijdens kantooruren bereikbaar onder nummer 030-2714376
Ook voor bemiddeling in contact met activisten ter plekke.


- als de techniek het toelaat zal dit weekend een korte impressie van de acties in M nchen weergegeven worden op www.wereldcrisis.nl


- meer informatie over de acties tegen de NAVO-conferentie staat op www.no-nato.de


- meer informatie over de conferentie zelf op
www.securityconference.de

===== Einde persbericht ========================================

-- Lees ZOZ - tijdschrift voor doen-denkers - vraag proefnummer! Omslag - Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling - omslag@omslag.nl Postbus 81 - 5600 AB Eindhoven - 040-2910295 - http://www.omslag.nl