Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


politiedistrict ijsselstreek


5 februari 2004


Lochem - Slachtoffer aanrijding overleden


Een 63-jarige blinde voetganger die op 22 januari j.l. in alle vroegte bij een aanrijding op de Ampsenseweg in zijn woonplaats betrokken raakte is op 3 februari in het ziekenhuis in Nijmegen aan zijn verwondingen overleden.


Lochem - Aanrijding met dodelijke afloop


Een 69-jarige vrouw uit Beltrum is gisterenochtend omstreeks 10.30 betrokken geraakt bij een eenzijdige aanrijding en later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De vrouw reed over de Kappellendwarsweg in de richting Goorseweg en botste om onduidelijke reden tegen een boom. Zij moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd en is na te zijn gestabiliseerd naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd. Hier is zij later aan de opgelopen verwondingen overleden. Getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen, via 0900 - 8844.


Zutphen - Meisjes stelen schoenen


Twee meisjes van 14 en 16 jaar uit Steenderen werden gisterenmiddag rond 14.55 uur door winkelpersoneel betrapt terwijl ze twee paar schoenen in een rugzak stopten. Dit gebeurde in een schoenenzaak aan de Polsbroek. De meisjes werden op het politiebureau voorgeleid en zullen worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel getroffen zal worden.
Later die middag, rond 17.00 uur, probeerden twee meisjes van 14 jaar uit Zutphen vier paar schoenen uit de winkel mee te nemen zonder te betalen. Ook zij werden voorgeleid en worden doorverwezen naar het preventieproject LINK.


Lochem - Brand in container


Woensdagavond rond 19.10 uur stond in de Walsteeg een container in de brand. In de container lag afval, zoals bouwplaten en vloerbedekking. De brand werd ontdekt door een omwonende en er werd met man en macht geprobeerd de brand te blussen met emmers water. Toen de brandweer arriveerde heeft deze de bluswerkzaamheden overgenomen. De container is beschadigd en een aangrenzende woning heeft rookschade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.


Teuge - Dak schuur in brand


Tijdens laswerkzaamheden in een leegstaande varkensschuur aan de Bottenhoedseweg had het dakbeschot vlam gevat. Dit gebeurde woensdagavond rond 21.15 uur. Toen de brandweer arriveerde had de eigenaar de brand reeds zelf weten te blussen.


Zutphen - Man dronken op straat


Bij de politie kwam vannacht rond 00.10 uur een melding dat er op de Ruys de Beerenbrouckstraat een dronken man op straat lag. Op straat werd een 33 jarige inwoner uit Zutphen aangetroffen. De man was totaal niet aanspreekbaar. Hij kreeg een bekeuringen voor openbare dronkenschap en werd door familieleden mee naar huis genomen.


Kring van Dorth -Dronken mannen veroorzaken overlast


Twee mannen, een 34 jarige inwoner uit Apeldoorn en een 43 jarige inwoner uit Ede werden woensdagavond rond 21.45 uur door agenten aangehouden. De twee fietsten dronken over straat, hadden geen verlichting op de fiets en hinderden het verkeer op de kruising Lochemseweg/Bathmenseweg. De twee zijn voorgeleid en kunnen een boete tegemoet zien.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --