Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


5 februari 2004


Lievelde - Aanrijding met licht letsel


Een 31 jarige automobiliste uit Apeldoorn is woensdag rond 11.40 uur licht gewond geraakt na een aanrijding. Zij moest stoppen voor de verkeerslichten op de Hamalandweg. Een 35 jarige automobilist uit Lichtenvoorde kon niet op tijd remmen en botste op de auto van de Apeldoornse. Zij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Silvolde - Diefstal auto


Woensdagmiddag omstreeks 16.40 uur werd de personenauto van een 46 jarige inwoonster uit Silvolde weggenomen. Zij had haar auto geparkeerd aan de Doctor Schaepmanstraat. Zij liet hierbij de motor draaien om even pakjes af te leveren. Toen ze na een paar minuten buiten kwam, zag ze een onbekende man achter het stuur van auto zitten. Deze reed met piepende banden, vol gas weg in de richting van de Berkenlaan. Het gaat om een grijze Renauto Laguna met op de portieren de tekst "Select Vracht", voorzien van het kenteken: 97-FD-TP.


Wehl - Reeks auto-inbraken


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in verscheidende auto's ingebroken. Dit gebeurde in de Oranjestraat, Rietdekkersveld, Stationsstraat, Grutterveld en Prinses Christinastraat. Om in de auto's te komen werd een portier geforceerd. Weggenomen werden onder andere auto radio-cd spelers en een navigatiesysteem.


Gendringen - Poging tasjesroof


Woensdagmiddag is getracht de tas van een 82 jarige inwoonster uit Gendringen af te pakken. De vrouw liep in de Raadhuisstraat en zag twee jongens bij een telefooncel staan. Ter hoogte van de bakkerij voelde ze dat er aan haar boodschappentas werd getrokken. Zij hield haar tas echter stevig vast en zag één van de twee knapen, die eerder bij de telefooncel stond aan haar tas trekken. Omdat de vrouw niet losliet, liet de jongen de tas los en fietste weg. De twee jongens zijn rond 17 jaar en droegen een donkere jas en een donker petje.'De politie zoekt getuigen.


Lichtenvoorde - Snelheidscontrole


Woensdagmiddag werd gecontroleerd op de Lievelderweg. Hier is 50 km/u toegestaan. Van de 313 gecontroleerde voertuigen reden 15 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.


Etten - Snelheidscontrole


N.a.v. klachten van buurtbewoners werd woensdagavond gecontroleerd op de Ulftsestraat. Drie van de 35 gecontroleerde bestuurders reden te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/u. Hier is 80 km/u toegestaan.
Aan de Halseweg in Halle heeft vanmorgen omstreeks 11.35 uur een 24-jarige man uit Lichtenvoorde zijn rijbewijs bij de politie kunnen inleveren. Hij reed met een bestelauto zo'n 136 km per uur waar hij maar 80 mocht rijden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --