1e persbericht van donderdag 5 februari 2004

Eindhoven 05-02-2004 - Berichten uit de regio

Bakel: Inbraak in woning

Woensdagmiddag tussen 15.15 en 16.30 uur is ingebroken in een woning aan de Molenakkers in Bakel. De inbreker wist een raam aan de achterkant van de woning open te krijgen. Er is geld uit enkele portemonnees gestolen. Ook zijn er drie bankpasjes weg.

Eindhoven: Verkeerscontrole

De politie heeft woensdagavond een verkeerscontrole gehouden op de Aalsterweg en de Anton Coolenlaan. Er zijn 24 bekeuringen opgemaakt, onder meer voor het rijden door rood, geen helm dragen op de brommer, niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen in de auto.

Eindhoven: Mannen aangehouden na mishandeling en bedreiging

Woensdag rond 23.00 uur zijn op de Ruysdaelbaan en de Kempensebaan een 35-jarige en een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee worden er van verdacht kort darvoor een 26-jarige Eindhovenaar in zijn woning te hebben mishandeld. Het slachtoffer werd daarbij geslagen met een boksbeugel. De boksbeugel is door de politie gevonden. De mishandelingen en de daarop volgende bedreigingen hadden te maken met een beëindigde relatie van het slachtoffer. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed

Een 23-jarige Eindhovense automobilist is woensdagavond om 23.59 uur op de Mathildelaan aangehouden. Politiemensen zagen de man met flinke snelheid tot tweemaal toe door het rode licht rijden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.40 promille aan. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Oirschot: Inbreker op heterdaad betrapt

Donderdagmorgen om 03.10 uur is op de Kapittelhof een 28-jarige inwoner van Veghel aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in een woning aan het Kapittelhof. Hij had reeds enige spullen klaargezet om mee te nemen. Bij controle bleek op de zolderverdieping van de woning een hennepkwekerij aanwezig te zijn. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. De kwekerij wordt ontmanteld.

Eindhoven: Aanhoudingen na inbraak in een woning

Op de Orchideeënstraat zijn donderdagmorgen om 02.57 uur twee inwoners van Eindhoven van 20 en 28 jaar oud aangehouden. Politiemensen zagen de twee mannen lopen. Bij het zien van de politie gooiden ze een plastic tas onder een auto. Bij controle van die tas bleek dat er 2 flesjes bier en een laptop in zaten. Bij een onderzoek in de directe omgeving kwam men uit bij een woning waar ingebroken was. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De tas met inhoud is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Reusel: Inbraak in een woning

Omstreeks 03.45 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Markt. Men vernielde, met een tegel, de ruit van een toegangsdeur. Uit het bedrijf zijn een groot aantal sloffen sigaretten weggenomen.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van woensdag op donderdag is in de Sint Romboutstraat een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 62-GG-KT gestolen.

Geldrop: Aanhouding na aantreffen gestolen motor

Donderdagmorgen om 10.45 uur is op de Laan Der 4 Heemskinderen een 30-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Bij een controle achter de woning van de man werd een motor aangetroffen die als gestolen stond gesignaleerd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.