Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

05-02-2004

CNV-bond wint kort geding tegen streekvervoerder MTI

Rechter legt dwangsom op van 500 euro per man per maand

CNV Stads- en streekvervoer, onderdeel van de CNV BedrijvenBond, heeft het kort geding gewonnen tegen de Drents/Overijsselse streekvervoerder MTI . Het vervoerbedrijf, voluit Millennium Transportation International Drenthe B.V. , moet de arbeidsvoorwaarden van de cao Openbaar Vervoer integraal ten uitvoer brengen. Dit onder druk van een dwangsom van 500 euro per werknemer per maand. Het bedrijf krijgt een maand de tijd om de boel op orde te brengen.

Het was om die reden dat de vakbond, na eerdere herhaaldelijke schriftelijke en mondelinge oproepen, het vervoersbedrijf in kort geding voor de rechter daagde. Nu is bij vonnis bepaald dat MTI de onregelmatigheidstoeslagen en de regeling voor arbeidstijdverkorting moet toepassen volgens de cao OV.
Ik ben heel blij met dit vonnis, zo reageert vakgroepbestuurder Emiel Peper van CNV Stads- en streekvervoer. MTI is op deze wijze heel duidelijk gemaakt dat het niet aangaat om arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uit te ruilen en daarmee de werknemers oneerlijk onder druk te zetten.

Houten, 5 februari 2004

Nadere inlichtingen:

Emiel Peper (vakgroepbestuurder):
0512 - 58 34 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6348 243