European Commission

CJE/04/11


3 februari 2004

Bezoek aan het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen van de Heer W. E. Haak, president van de Hoge Raad der Nederlanden, en de Heer W. J. M. Davids, vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden en president van het Beneluxgerechtshof

De Heer W. E. Haak, president van de Hoge Raad der Nederlanden, en de Heer W. J. M. Davids, vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden en president van het Beneluxgerechtshof, zijn op 2 en 3 februari 2004 officieel ontvangen door de leden van het Hof van Justitie en van het Gerecht van eerste aanleg van de Europese Gemeenschappen.

Vergezeld door de heer Arjen Meij, rechter bij het Gerecht van eerste aanleg, is de delegatie bij aankomst ontvangen door de president van het Hof, de heer Vassilios Skouris, en door de heren Bo Vesterdorf, president van het Gerecht van eerste aanleg, Christiaan W. A. Timmermans, kamerpresident bij het Hof, en Leendert A. Geelgoed, advocaat-generaal bij het Hof.

Het bezoek heeft twee rondetafels omvat, de eerste met de president en de leden van het Hof van Justitie, de tweede met de president en de leden van het Gerecht van eerste aanleg.

Deze ontmoeting heeft plaatsgevonden in het kader van de voortdurende, vruchtbare betrekkingen die het Hof van Justitie met de hoogste rechterlijke instanties van de lidstaten onderhoudt.

Tevens heeft een werkbespreking plaatsgevonden waaraan hebben deelgenomen mevrouw Luigia Maggioni en de heer Christian Kohler, respectievelijk directeur en adjunct-directeur van de directie bibliotheek, onderzoek en documentatie.

Tijdens hun bezoek hebben de heren Haak en Davids Nederlandse ambtenaren van het Hof en van het Gerecht van eerste aanleg ontmoet.

Voor de media bestemd niet-officieel stuk, dat het Hof van Justitie niet bindt.

Voor nadere informatie wende men zich tot mevr. Gitte Stadler;

tel. (352) 4303 3127; fax: (352) 4303 3656.