Politie IJsselland


Aangifte via internet van start in IJsselland


Sinds donderdag 29 januari kan er in de politieregio IJsselland aangifte gedaan worden via internet. Samen met de politiekorpsen Gelderland-Midden en Gelderland-Zuid, is IJsselland hiermee de derde pilotregio in Nederland die deze voorziening aan haar burgers aanbiedt. Inmiddels, een week na de implementatie van internet-aangifte in IJsselland, zijn er ruim 30 aangiftes via dit medium bij ons binnengekomen.

De pilot vormt de start van een landelijk eenduidige manier om via het internet aangifte te kunnen doen. De pilotfase is vooral bedoeld om de nieuwe voorziening te testen en eventuele kinderziektes eruit te halen. In de loop van 2004 zullen overige politiekorpsen gefaseerd aansluiten, waardoor het op termijn in het hele land mogelijk wordt om via www.politie.nl aangifte van een aantal delicten te doen.

Voor welke delicten is internetaangifte nu mogelijk?

Diefstal van een fiets
Diefstal van een bromfiets / snorfiets
Diefstal af / uit een auto
Vernieling van openbaar vervoer
Vernieling van een openbaar gebouw
Vernieling van een auto
Vernieling van een goed (bijvoorbeeld brievenbus)

Wel zijn er een aantal voorwaarden voor het doen van internetaangifte.

Er mag geen sprake zijn van geweld
De dader is onbekend
Er zijn geen sporen van de dader
Er zijn geen identiteitsbewijzen gestolen
Het delict heeft plaatsgevonden in de regio IJsselland (of in een andere regio die inmiddels ook internet-aangifte aanbiedt)

Na het invullen en verzenden van de internetaangifte ontvangt men een ontvangstbericht met een registratienummer. Dit registratienummer is nodig indien er bijvoorbeeld een aanvulling of wijziging moet worden doorgegeven via telefoonnummer 0900-8844. Er hoeft nog geen handtekening onder de aangifte gezet te worden. Indien er wordt overgegaan tot opsporing, volgt er alsnog een verzoek om een handtekening.

Het rechtstreekse internetadres voor aangifte in de regio IJsselland is: www.politie.nl/ijsselland


---