Gemeente Nuenen


05/02/2004
Intentieverklaring combiproject ondertekend

Intentieverklaring Combiproject Gerwen ondertekend.

Op 5 februari 2004 is door de gemeente Nuenen, Woningbouwvereniging Helpt Elkander en Stichting culturele accommodatie D´n Heuvel een intentieverklaring ondertekend. Na oriënterende gesprekken is gebleken dat een samenwerking tussen deze drie partijen bijdraagt aan de mogelijkheden tot ontwikkeling van nieuwbouw voor het Combiproject in Gerwen. Met de intentieverklaring geven de partijen aan gezamenlijk te streven naar planontwikkeling in de kom van Gerwen. Hierbij wordt dan gedacht aan een dorpshuis met daarbij woonvoorzieningen voor senioren. Stichting culturele accommodatie D´n Heuvel wil namelijk op korte termijn haar huisvesting structureel verbeteren. Een eerste stap in de samenwerking is een bouwkundige en financiële haalbaarheidsstudie voor de gezamenlijke ontwikkeling en realisatie van het project. De samenwerking krijgt nu gestalte in een projectorganisatie, ofwel stuurgroep, waarin de drie partijen zijn vertegenwoordigd.
Op basis van de haalbaarheidsstudie wordt de samenwerking voor het vervolg van het traject verder uitgewerkt. De resultaten van het onderzoek worden verwacht medio april 2004.
Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het onderzoek de benodigde financiële middelen beschikbaar gesteld. Bij de provincie wordt een subsidieaanvraag ingediend.