Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05/02)

Tilburg, 5 februari 2004.

12 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG - Bij een verkeerscontrole aan de Stokhasseltlaan hebben agenten gistermiddag 51 weggebruikers gecontroleerd. Deze controle leverde 12 bekeuringen op. Tien weggebruikers gingen op de bon omdat zij geen gordel droegen. Een automobilist ging op de bon omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had en een bromfietser ten slotte kreeg een boete omdat hij geen helm droeg.

Winkeldief aangehouden

TILBURG - Een 15-jarige Goirlese jongen is gistermiddag rond kwart voor vijf door surveillerende agenten op heterdaad betrapt bij de diefstal van een ananas. Die heeft de jongen weggehaald bij een winkel in de Heuvelstraat. In overleg met de ouders wordt er via HALT naar een passende straf voor de knaap gezorgd.

Motoragent haalt Tilburgse jongen van bromfiets

TILBURG - Een surveillerende motoragent heeft gistermiddag rond kwart voor vijf aan de Tatraweg een 13-jarige Tilburgse jongen van zijn bromfiets gehaald. Hij kreeg verschillende bekeuringen aan zijn broek. De jongen reed zonder helm, heeft niet de leeftijd om een bromfiets te mogen besturen en zijn vervoermiddel bleek ook niet verzekerd te zijn. De bromfiets is uit het verkeer genomen.

Vervelende dronken vrouw opgepakt

TILBURG - Mede naar aanleiding van klachten van burgers hebben agenten gisteravond om halfnegen aan de Heuvel een 43-jarige vrouw uit Dongen aangehouden. De vrouw was dronken, agressief en zorgde op de Heuvel voor overlast. Met een bekeuring op zak is zij met de taxi naar huis gegaan.

Inbrekers nemen vijf flat tv`s mee bij inbraak

HILVARENBEEK - Bij een inbraak in een winkel aan de Bloemenstraat zijn gisteravond rond kwart voor elf vijf zogenaamde flat tv`s weggehaald. De tv`s hebben een waarde van bijna 11.000 euro. De inbrekers hebben de schuifdeuren van de winkel opengebroken om bij de buit te komen.

Tilburgse jongen bedreigt portier horecazaak

TILBURG - Een 36-jarige portier van een horecazaak aan het Piusplein werd vannacht rond halftwee bedreigd door een 16-jarige Tilburgse jongen. Die was door de portier buiten de zaak gezet in verband met onenigheid die hij daar veroorzaakte. De Tilburgse jongen bleef echter bij de zaak vervelen en uiteindelijk resulteerde dat in de bedreiging met de dood van de portier. De gewaarschuwde politie heeft de Tilburgse jongen aangehouden en ingesloten.

Bron: Carel Bouman