VVD



Nieuws

5 feb 2004 - VVD Tweede Kamerfractie
exposeert foto?s Special Olympics

In de vergaderzaal van de VVD fractie in de Tweede Kamer hangen sinds deze week foto's van de Special Olympics, de spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. De vergaderzaal wordt wekelijks gebruikt voor de VVD fractievergadering. Ook worden alle groepsbezoeken aan de VVD Tweede Kamerfractie ontvangen in deze zaal.

"Het doel van de tentoonstelling is om te laten zien hoeveel plezier en enthousiasme mensen met een beperking beleven in sport. Inzet en overtuiging stralen van de foto's," aldus VVD Kamerlid Jan Rijpstra. "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

De Special Olympics World Summer Games vonden afgelopen zomer in Dublin plaats, een uniek sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Nooit eerder waren de Special Olympics World Summer Games zo dichtbij. Het was voor het eerst dat de zomerspelen buiten de Verenigde Staten plaatsvonden, de bakermat van de Special Olympics. Met ruim 7000 atleten, 3000 coaches en officials en 28.000 familieleden was dit evenement groter dan ooit.

De mooie foto's zijn gebundeld in een fotoboek dat wordt uitgegeven door de Stichting Hephaistos. Fotografie is van Inge Hondebrink en Dick van Aalst. Teksten (Nederlands en Engelstalig) zijn geschreven door Jan Rijpstra ( VVD Kamerlid) en Annemarie Kaptein.

Fotografen Inge Hondebrink & Dick van Aalst

Vijf jaar geleden maakt Inge Hondebrink de overstap van fysiotherapeut naar professioneel fotograaf. Het onderwerp 'Sport en handicap' stamt uit die tijd. In haar foto's slaagt zij er elke keer weer in de sporters en sport naar voren te laten komen. Dick van Aalst is wetenschapsfotograaf en werkt daarnaast werkt veel als theaterfotograaf. Samen vormen zij een gepassioneerd fotografenduo.