Politie Zaanstreek-waterland


LOC: PURMEREND, BEATRIXPLEIN

Vijf aanhoudingen na beroving Purmerender

Naar aanleiding van een beroving op het Beatrixplein vorig jaar december, heeft de politie vijf verdachten aangehouden. Het slachtoffer, een 19-jarige Purmerender, liep 's avonds vanaf het perron van het treinstation aan het Beatrixplein via de trap naar beneden. Hij zag uit de richting van het Beatrixplein vier jongens aan komen lopen. Hij werd door één van de vier aangesproken en even later onder bedreiging van een mes door het groepje beroofd van zijn mobiele telefoon. In de periode eind januari tot begin februari heeft de politie hiervoor vier verdachten, drie Zaandammers van 16, 17, en 19 jaar en een 16-jarige jongen uit Almere, aangehouden. De drie minderjarige verdachten bekenden dat zij betrokken zijn geweest bij de beroving en zitten nog vast. De 19-jarige Zaandammer zat al vast in een huis van bewaring voor een andere zaak. Hij ontkent elke betrokkenheid. Verder werd een 23-jarige Zaandammer aangehouden voor heling van de gestolen telefoon. Hij bekende en werd in verzekering gesteld. Deze verdachte is inmiddels heengezonden.


15:42 04-FEB-04
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Jongen (8) zwaar gewond na aanrijding

Een achtjarige jongen uit Purmerend werd met een beenbreuk en hoofdletsel opgenomen in het AMC in Amsterdam, na een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van deze auto, een 42-jarige Amsterdammer, reed in de richting van de Cantekoogweg. Het slachtoffertje kwam van links tussen geparkeerde auto's vandaan plotseling de weg oprennen. De automobilist kon daarna een aanrijding niet meer voorkomen en schepte de jongen.


19:17 04-FEB-04
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Duo winkeldieven aangehouden

Een 37-jarige man uit Almere en een 21-jarige vrouw uit Amsterdam werden in een bouwmarkt aangehouden wegens winkeldiefstal. Men had gezien, dat de man diverse goederen in de zakken van zijn jas stopte en in de tas van de vrouw. De goederen werden bij de kassa niet afgerekend, waarna zij werden aangehouden. Het stel had voor ruim E 115 proletarisch gewinkeld. De verdachten werden voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar bleek dat de man al als winkeldief bekend stond.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-050204


04-FEB-04
DEN ILP

Rijden zonder rijbewijs

Tijdens een gordelcontrole in Den Ilp viel woensdagochtend een automobilist zonder rijbewijs door de mand. De man had een kopie van zijn rijbewijs bij zich. Echter, bij het natrekken van de gegevens bleek dat de man al enkele maanden een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werden vijftien bestuurders bekeurd. Twaalf mensen reden zonder gordel en drie boetes werden uitgedeeld voor het bellen tijdens het rijden en te hard rijden (2x). De hoogste snelheid bedroeg 79 km per uur.


13:30-15:45
ZAANDAM, DE WEER/ KONINGIN JULIANAWEG
Gordelcontrole

Tijdens een tweetal verkeerscontroles in Zaandam werden woensdag middag in totaal
27 boetes uitgedeeld. Het merendeel van de overtredingen op De Weer en de Koningin Julianaweg betrof het niet dragen van de gordel. Daarnaast werden nog zes hardrijders staande gehouden.

19:00-21:00 04-FEB-04
ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Nul drankrijders

Tijdens een alcoholcontrole op de Vincent van Goghweg in Zaandam werden woensdagavond 32 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Geen van de mensen had teveel gedronken. Wel werden drie bestuurders die te hard reden, twee bestuurders zonder gordel en een bromfietser die geen verzekeringsplaatje op zijn bromfiets had, bekeurd. Op de Peperstraat werd rond middernacht een twintigtal automobilisten gecontroleerd. Ook hier zat iedereen (vrijwel) nuchter achter het stuur.

16:31 04-FEB-04
ASSENDELFT, NOORDERVEENWEG
Rijbewijs kwijt
Een 35-jarige man uit Assendelft moest woensdag zijn rijbewijs inleveren omdat hij met 107 km per uur over de Noorderveenweg (50 km per uur) in zijn woonplaats reed. Agenten in een onopvallende surveillanceauto werden door de man ingehaald waarna zij hem na een korte achtervolging aan de kant zetten.

EINDE


---- --