Programmabureau Advies Overheid.nl

Website Europese Unie wordt vernieuwd

Een vernieuwde website in het buitenland is doorgaans geen nieuws waarover op www.advies.overheid.nl melding wordt gemaakt. Maar de site van Europa is een uitzondering waard.

De website europa.eu.int is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een schier oneindig en ondoordringbaar woud van alle officile documenten van de EU in alle officile talen van de EU. Zelfs voor ervaren informatieprofessionals is het vinden van de juiste informatie vaak nog een hele klus. Maar er gaat iets veranderen voor n van de meest omvangrijke websites ter wereld.

Een site die enige miljoenen documenten bevat en dagelijks honderdduizenden bezoekers trekt moet aan hoge eisen voldoen. Wat een paar jaar geleden nog als voldoende gold is op internet heden ten dage vostrekt verouderd en dus is de Europese Commissie, die de website beheert, bezig met een omvangrijke klus om de site gebruikersvriendelijker te maken. Omdermeer door een eenvoudigere navigatie en verbeterde zoekfuncties. Noodzakelijke veranderingen, want door de aanstaande uitbreiding van de Europese Unie zal het aantal officile talen groeien tot meer dan twintig en het aantal documenten nog veel sneller toenemen dan nu.

Momenteel zijn de homepage en de beginpagina's al in een nieuw jasje gestoken. Het is de bedoeling dat tegen de zomer van 2004 het grootste deel van de site is aangepast.

www.ictu.nl