Time : 2:32:31 PM
Date : Thursday, February 05, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Minister Dewael zegt Antwerpen bijkomende steun toe

Minister Patrick DEWAEL zegde vandaag donderdag bijkomende steun toe aan de politie van Antwerpen en de naburige zones naar aanleiding van de overvallenreeks.

De voorbije dagen leverde de Federale politie reeds uitgebreide operationele en personele steun aan Antwerpen, onder andere door de federale politiehelicopter en 6 federale agenten. De bijkomende steun zal worden aangewend voor bijkomende interventieploegen, die worden ingezet in de zone Antwerpen en de naburige zones. De Antwerpse politie dreef het aantal patrouilles de voorbije dagen al flink op. Dit heeft niet alleen een ontradend effect, maar laat ook toe na een nieuw feit snel ter plaatse te zijn en een perimeter te vormen met het oog op het vatten van de daders.

De extra patrouilleploegen zullen over de verschillende politiezones van het gerechtelijk arrondissement Antwerpen worden aangestuurd en verdeeld door de bestuurlijke directeur van Antwerpen. De bijkomende steun zal dagelijks worden geëvalueerd al naargelang van de vorderingen van het onderzoek van het Antwerpse parket.

Deze afspraken werden vandaag gemaakt op het kabinet van Minister DEWAEL met de korpschef van de Antwerpse lokale politie, de heer BAELEMANS, eveneens met de gerechtelijk directeur, de heer SACK, en de bestuurlijke directeur, de heer NEEFS van de federale Politie te Antwerpen.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41