Ministerie van Defensie


---


---

foto: Korporaal 1 Rowin Verheij bezig aan zijn winnende klimpartij (Hennie Keeris)

Luchtmachtkorporaal Verheij beste klimmer

5-2-2004 14:17:00

Korporaal 1 Rowin Verheij van de Koninklijke Luchtmacht heeft zich afgelopen woensdag in het klimcentrum Yellowstone in Roosendaal tot nationaal militair kampioen indoorklimmen laten kronen. De militair van de vliegbasis Volkel toonde zich de behendigste en zeker ook snelste in de topklasse, de eredivisie van het indoorklimmen. Het was voor de derde keer dat Verheij de titel pakte.

Het goud in de eerste divisie, de zogeheten wedstrijdklasse, werd een prooi voor kapitein van de Koninklijke Landmacht, Dick Ernest, fysiotherapeut bij het Korps Commandotroepen. Zijn zege betekende een absolute verrassing, omdat hij niet voor het NMK had getraind.

Het NMK Klimmen trok 22 deelnemers, onder wie één vrouw. Vorig jaar in Bussum waren dat er nog ruim zestig. Gelet op het afgenomen animo valt het nog maar te bezien of het evenement volgend jaar weer wordt georganiseerd, zo liet het plaatsvervangend hoofd van het Bureau Internationale Militaire Sportwedstrijden (BIMS), majoor (luchtmacht) Hans Goedings, naderhand weten.