Lijst Pim Fortuyn


PERSBERICHT

Den Haag, 05 februari 2004

LPF: Ontzeg fundamentalistische imams toegang tot Nederland

De Lijst Pim Fortuyn wil dat fundamentalistische imams die van buiten komen om in Nederland te preken, de toegang tot ons land wordt ontzegd. Hiertoe is door de LPF een motie ingediend. Het wordt tijd dat we paal en perk stellen aan het prediken van haat.

Moeten wij tolerant zijn tegenover de intoleranten?, vraagt woordvoerder Joost Eerdmans zich af. Moeten wij tolerant zijn tegenover religieuze fanatici die onze basale vrijheden misbruiken om ze vervolgens om zeep te helpen? In het buitenland is Nederland in oorlog met het moslimfundamentalisme, maar in ons eigen land kan de fundamentalistische islam zich met een misplaatst beroep op de vrijheid van godsdienst zich nog steeds vrijelijk verspreiden. Deze imams verspreiden haat: haat tegen homoseksuelen, haat tegen vrouwen en haat tegen ongelovigen in het algemeen.

De Lijst Pim Fortuyn beschouwt het uitdragen van dergelijke opvattingen als staatsondermijnend en stelt het propageren van deze denkbeelden op een lijn met opruiing, hetgeen in ons land strafbaar is. Wat de Lijst Pim Fortuyn betreft worden imams die van buiten komen om hier hun extremistische gedachtegoed te verspreiden in ons land dan ook niet meer toegelaten.