Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op zoom

Bergen op Zoom, 5 februari 2004

Snelheidscontrole met lasergun

KRUISLAND: Woensdagmiddag is tussen 16.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden met behulp van een lasergun aan de Roosendaalseweg. De maximum toegestane snelheid is hier 60 km/u. Veel bewoners veel bewoners klagen over het snelle rijden daar vandaar deze controle. In totaal zijn ter plaatse 16 bestuurders staande gehouden en bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur.

Man gewond bij kleine binnenbrand

LEPELSTRAAT: Donderdag is een 67-jarige man uit Lepelstraat gewond geraakt bij een kleine binnenbrand in een schuur aan het Antoniusplein. De man was in de schuur bezig zijn brommer te repareren. Uit onderzoek blijkt dat hij heeft geprobeerd met een losstaande accu de brommer te starten. De brommer vatte vlam en de man heeft geprobeerd de brand te blussen. Hij heeft hierbij tweede graads brandwonden opgelopen aan armen en benen. Toen de politie ter plaatse kwam heeft een van de agenten de brand geblust. De ander heeft het slachtoffer meegenomen om de brandwonden te koelen. Het slachtoffer is met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis Lievensberg om zich te laten behandelen. De brandweer heeft de elektrische installatie van de schuur uitgezet en de accu ontkoppeld.

Dronken bestuurder verlaat plaats ongeval

WOUW/HOOGERHEIDE: De politie heeft een 30-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij reed onder invloed van alcohol en voor het verlaten van plaats ongeval. De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag de melding van een alerte medeweggebruiker dat een personenauto op de Rijksweg A58 ter hoogte van Wouw de vangrail had geraakt en dat deze personenauto zonder te stoppen zijn weg slingerend vervolgde. De gealarmeerde politie heeft de bestuurder van deze auto ter hoogte van Hoogerheide een stopteken geven. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Roosendaal, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de man ruim drie keer de toegestane limiet (220 ug/l) had overschreden (845 ug/l). Het rijbewijs van de Roosendaler is ingevorderd. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Inbraak personenauto

HUIJBERGEN: In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Buurtweg. De dader heeft een ruit geforceerd en CDs, een GSM, een lederen jas, een attachékoffer en een zonnebril ontvreemd.

Diefstal aanhangwagen

HOOGERHEIDE: Vanaf een oprit aan de Antwerpsestraat is in de nacht van woensdag op donderdag tussen 00.30 en 06.30 uur een aanhangwagen gestolen. Opvallend aan de rood/groene aanhangwagen is dat deze volledig met de hand is gemaakt.

5 aanhoudingen bij actie project Courage

BERGEN OP ZOOM: Woensdag heeft het project Courage in samenwerking met diverse collegas onder leiding van de Officier van Justitie een inval gedaan bij een café aan de Antwerpsestraatweg. Ook was een hondengeleider met een drugshond en de vreemdelingen politie aanwezig bij de inval. Deze inval is gedaan na diverse overlast meldingen over handel in softdrugs. Verder was er informatie dat er in het pand naast de horecagelegenheid ook softdrugs wordt verhandeld dan wel opgeslagen zouden zijn.
Tijdens de actie zijn 5 personen aangehouden. Drie mannen in de leeftijd van 30, 32 en 33 jaar, allen uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden omdat zij een ontoelaatbare hoeveelheid softdrugs bij zich hadden. Deze personen zijn heengezonden met een dagvaarding of een boete.
Een 28-jarige vrouw is aangehouden in de horecagelegenheid en een 37-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden in het naastgelegen pand. In beide panden is een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. In totaal is 3415 gram hasj en hennep in beslaggenomen. De vrouw en de man zijn beiden in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Inbraak in een school

BERGEN OP ZOOM: Woensdag is aangifte gedaan van een inbraak in een school aan de Nobellaan. De daders hebben eerst de poort die toegang geeft tot het parkeerterrein verbroken en daarna is een raam ingegooid. 17 pcs zijn weggenomen en de bekabeling is doorgeknipt. De politie onderzoekt de inbraak en heeft sporen vast laten leggen door de technische recherche.

Bron: Karen de Groot