CENTRAAL BOEKHUIS

BGN besteedt distributie uit aan Centraal Boekhuis

5 februari 2004

Boekhandels Groep Nederland (BGN) heeft de intentie de in Deventer uitgevoerde logistieke activiteiten uit te besteden aan Centraal Boekhuis. Hierover is door beide partijen eind december jl. overeenstemming bereikt onder voorbehoud van goedkeuring door de raden van commissarissen en ondernemingsraden. Tevens is afgesproken dat Centraal Boekhuis het transport naar de vestigingen de komende jaren blijft uitvoeren.

In het distributiecentrum van BGN vindt de logistieke afhandeling plaats van boeken afkomstig van buitenlandse leveranciers en Nederlandse uitgevers. Het betreft de verwerking van meer dan 3 miljoen exemplaren per jaar die voor het merendeel bestemd zijn voor de BGN-vestigingen; een deel van de boeken gaat rechtstreeks naar institutionele afnemers en studieverenigingen.

BGN wil deze activiteiten uitbesteden aan Centraal Boekhuis omdat de uitvoering van logistieke activiteiten niet langer als kernactiviteit wordt gezien en uitbesteding kostenvoordelen biedt. Door uitbesteding aan een gespecialiseerd dienstverlener heeft BGN meer zekerheid dat ook op logistiek gebied de resultaten worden bereikt die voor de bedrijfsvoering van BGN en haar winkels noodzakelijk zijn.

Voor Centraal Boekhuis is deze overeenkomst van groot belang omdat de jarenlange samenwerking met een van de meest toonaangevende boekhandelsketens voor langere tijd wordt voortgezet en geĂŻntensiveerd. Met de overname van deze activiteit breidt Centraal Boekhuis haar dienstverlening uit omdat nu ook cross docking van boeken en aanverwante artikelen mogelijk wordt.

De overgang zal uiterlijk 1 januari 2005 plaatsvinden. De betrokken medewerkers krijgen een functie bij Centraal Boekhuis aangeboden.

BGN is een Nederlandse boekhandelsketen met 38 vestigingen en circa 800 medewerkers verspreid over het gehele land en een omzet van ruim EUR 163,5 miljoen per jaar. De winkels van Academische Boekhandel Maastricht, Adr. Heinen, Broese, Dekker v.d. Vegt, Donner, Gianotten, Kooyker, Van Piere, Scheltema, Scholtens Wristers, De Tille en Verwijs zijn toonaangevend in Nederland en worden jaarlijks ongeveer 11 miljoen keer bezocht.

Centraal Boekhuis vervult als gespecialiseerd logistiek dienstverlener een spilfunctie tussen uitgeverij en boekhandel. Centraal Boekhuis verzorgt de informatieverstrekking over, en de opslag, distributie en vervoer van boeken en logistiek verwante artikelen. De laatste jaren is het bedrijf sterk gegroeid door ook vervoer en distributie van kantoorartikelen te verzorgen. Met meer dan 600 medewerkers worden per jaar circa 60 miljoen boeken verwerkt voor ongeveer 3.000 klanten.