Politie Amsterdam-Amstelland

Beschonken automobilisten
5-2-2004. Woensdagavond werd in de Sint Antoniebreestraat een 27-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. Hij had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Een alcoholtest leverde een score van ruim 1,5 promille op. De bestuurder trok de aandacht doordat hij aan verkeerde kant van de weg over het fietspad reed.

Papaverweg
Een 61-jarige automobilist die woensdagavond bij een aanrijding was betrokken op de Papaverweg, had ook behoorlijk gedronken. Zijn score:
1,8 promille. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder was direct na de aanrijding naar huis gegaan. Dankzij een alerte getuige kon hij snel worden achterhaald.

Kolfschotenstraat
In de Kolfschotenstraat zetten surveillerende agenten rond 23.00 uur met enige moeite een 31-jarige automobilist aan de kant. Hij reed zonder verlichting en negeerde een stopteken. De chauffeur rook naar drank en moest mee naar het bureau, waar een blaastest volgde. Dit resulteerde in de vrij hoge score van 2,3 promille. Met andere woorden: rijbewijs kwijt en proces-verbaal.

Cruquiuskade
In de nacht van woensdag op donderdag dacht een 36-jarige automobilist de politie te slim af te zijn op de Cruquiuskade. Hij ging er met hoge snelheid vandoor en reed het parkeerterrein van een bedrijf op. Daar stapte hij uit en rende weg. Agenten achterhaalden de man en merkten al gauw dat er drank in het spel was. Tijdens een ademonderzoek kwam een score van rond de 1.8 promille uit de bus. De auto van de chauffeur bleek niet verzekerd. De verdachte krijgt twee keer proces-verbaal en is eveneens zijn rijbewijs kwijt. 5-2-2004. Woensdagmiddag is een einde gemaakt aan de drugsactiviteiten Getuigen gezocht: vrouw aangereden
Adm. De Rui

5-2-2004. De politie van wijkteam Admiraal de Ruijterweg zoekt getuigen van een verkeersongeval waarbij afgelopen maandag op de Haarlemmerweg een vrouw werd aangereden door een taxi. Het 49-jarige slachtoffer liep een gebroken elleboog op. De TCA-taxi die bij het ongeval was betrokken, is spoorloos.

Het ongeval vond rond 17.45 uur plaats op de kruising Haarlemmerweg - Bos en Lommerweg. De vrouw zou door de taxi zijn gegrepen toen ze overstak op het zebrapad. Er schoten direct mensen te hulp die het slachtoffer naar een ziekenhuis brachten. Voor zover bekend zouden verschillende mensen de aanrijding hebben gezien. De politie roept iedereen op die het ongeval gezien heeft en/of de vrouw geholpen heeft zich te melden via: (020) 559 2830.

---
Klant slaat om zich heen
5-2-2004. Op het Buikslotermeerplein is gisterochtend in een winkel in telecommunicatieartikelen een 58-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De "klant" wilde dat zijn oude telefoonnummer weer actief zou worden gemaakt en ontstak in woede toen bleek dat dit niet mogelijk was. Hij greep een flatscreen van een bureau en viel een medewerker aan. Deze liep hierdoor een gebroken vinger op. De klant kon met behulp van collega's van het slachtoffer worden overmeesterd en werd overgedragen aan de politie.
---


Hennepplantage opgerold

Logo 0800-7000

5-2-2004. Woensdagochtend heeft de politie een hennepplantage opgerold in een pand in Oud-West na een anonieme melding die binnenkwam via 'meld misdaad anoniem' ('M'). Ongeveer 250 hennepplanten en bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de 47-jarige kweker van de hennepplanten wordt proces-verbaal opgemaakt.
---

Man beroofd van GSM

5-2-2004. Woensdagavond rond 20.00 uur is een 19-jarige man beroofd van zijn mobiele telefoon in de buurt van het metrostation Van der Madeweg (Duivendrecht).Hij was vanuit de metro gevolgd door een groep van 5 negroïde jongens in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen en raakte lichtgewond.
---