Ingezonden persbericht


Creative kondigt 24-bits/192kHz audio interface aan

Het Creative Professional E-MU 1820 Digital Audio Systeem maakt produceren van professionele audio op PC mogelijk

Amsterdam, 5 februari 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor de personal computer en het internet, kondigt samen met E-MU Systems, Inc., een dochtermaatschappij voor 100% in handen van Creative Technology Ltd., het Creative Professional gamma van Digital Audio Systems aan. Deze digitale audiosystemen werden speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van muzikanten, opname-ingenieurs en geluidsdesigners. Het eerste product dat onder deze nieuwe merknaam verschijnt is de Creative Professional E-MU 1820, een 24-bits/192kHz PCI-audio-interface die alles biedt om professionele audio te produceren op de pc, met inbegrip van hoogwaardige convertors, hardware-versnelde effecten en mixage, en een naadloze compatibiliteit met alle grote PC Audio- en MIDI-software. Het systeem wordt geleverd met ASIO(tm) 2.0, WDM en DirectSound ® driverondersteuning voor Windows ® XP en 2000 .

Hardwareversnelde effecten, mixage en monitoring
De Creative Professional E-MU 1820 is voorzien van E-MU's krachtige E-DSP chip, de effectenprocessor die meer dan 16 simultane hardware-versnelde effecten kan afleveren. Het verlost de pc van CVE-intensieve plug-ins die de audioprestaties beperken - een functie die voorheen enkel beschikbaar was bij digitale audiowerkstations uit het topgamma. Creative Professional Digital Audio Systems zijn uitgerust met 500 voorgeprogrammeerde effecten en hun effectenarchitecturen zijn volledig uitbreidbaar, zodat in de toekomst steeds plug-ins kunnen worden toegevoegd. De E-DSP chip biedt ook nullatentie en op de hardware gebaseerde mixage en monitoring via de bijgeleverde PatchMix DSP-mixer. Deze zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit voor de routing van audio tussen fysieke en virtuele (ASIO/WDM ) invoeren en uitvoeren, zonder dat hiervoor een externe mixer nodig is.

Totale analoge, digitale en sync-connectiviteit
De Creative Professional E-MU 1820 is voorzien van ADAT-, S/PDIF- (optisch en coaxiaal) en FireWire ® -interfaces, en biedt eveneens sync upgrade-opties. Bij het systeem wordt ook een 24-bits/192kHz half-rack breakout box geleverd, met I/O-uitbreiding gaande van zuivere 1/4-inch gebalanceerde ingangen en uitgangen tot gespecialiseerde I/O inclusief draaitafel-ingangen (met aardingsplug en hardware RIAA preamp), toegewijde luidsprekeruitgangen en twee studio-grade TFPro(tm) preamps met 48V phantom-voeding en 40dB versterking. Deze preamps zijn voorzien van Neutrik ® -connectors en nemen mic, line and Hi-Z level invoeren voor totale flexibiliteit bij het rechtstreeks aansluiten van eender welke microfoon of muziekinstrument op het systeem. De breakout box biedt ook twee sets MIDI I/O en wordt gevoed via de EDI (E-MU Digital Interface) kabel (een 3 meter lange netwerkkabel van het CAT5-type) die de box verbindt met de 1010 PCI-kaart in het hart van het systeem. Er is geen externe voeding nodig.

Er zal ook een optionele upgrade sync dochterkaart beschikbaar zijn. Hierdoor kunnen muzikanten externe analoge en digitale systemen 'locken' met een stabiele, hoge resolutie time base. De sync dochterkaart ondersteunt Word Clock Sync in/uit, voor sample-getrouwe phase-lock van de digitale studio; SMPTE Sync in/uit, voor stabiele synchronisatie van externe analoge banden en video's; en MTC (MIDI Time Code) uit. Samen met de uitgebreide analoge en digitale I/O-opties biedt de Creative Professional E-MU 1820 op en top professionele connectiviteit voor elke studio - voor de fractie van de prijs van concurrerende producten.

Configuratie

E-MU 1010 PCI-kaart:
Optische In/Uit (ADAT of S/PDIF)
Coaxiale S/PDIF In/Uit
FireWire-interface
EDI-interface

E-MU AudioDock:
Voorpaneel:
2 TFPro(tm) Mic Preamps (w/48V phantom-voeding)
Uitgang voor hoofdtelefoon (1/4") met volumeregeling Optische S/PDIF Uit
MIDI In/Uit 1

Achterpaneel:
6 * ¼" gebalanceerde analoge ingangen
8 * ¼" gebalanceerde analoge uitgangen
Draaitafelingang (m/ Ground en RIAA Preamp)
4 * Stereo 1/8" luidsprekeruitgangen (configureerbaar tot 7.1) MIDI In/Uit 2
EDI-interface

De Creative Professional E-MU 1820 wordt geleverd met de PatchMix DSP-mixer en -effecten en met uitgebreide studiosoftware, waaronder een volledige versie van Steinbergs Cubase VST 32 v5.1 en Wavelab Lite V 2.5.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative Professional E-MU 1820 is vanaf eind februari 2004 in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs - inclusief BTW - bedraagt ¬ 405.

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777