Gemeente Den Helder

05-02-2004
Bestuurscommissie Openbaar onderwijs compleet

De afgelopen jaren is er heel wat veranderd op bestuurlijk niveau in het openbaar basisonderwijs in Den Helder. Van oudsher vormde het college van burgemeester en wethouders het bestuur van het openbaar onderwijs. Maar in het kader van de bestuurlijke verzelfstandiging gaf het college in maart 2003 het bestuur in handen van een bestuurscommissie.

De bestuurscommissie van het openbaar onderwijs is inmiddels voltallig.Op maandag 26 januari zijn de laatste twee leden toegevoegd. Mevrouw H.J. Kip-Kerseboom en de heer B. Möhlmann zijn maandagavond 26 januari jl. geïnstalleerd door de wethouder van onderwijs, mevrouw E.J. Vos-Brandjes. Zij vormen nu samen met de reeds zittende leden (de heer G.K. Harte, de heer J.P. Ambriola, mevrouw B. Pompert, de heer J. Hoekstra en de heer G.H. Ensing) de bestuurscommissie.

De bestuurscommissie bestaat nu uit het gewenste aantal van zeven leden. Vier leden van de bestuurscommissie zijn voorgedragen door de centrale directie, schooldirecteuren, personeel en ouders van het openbaar basisonderwijs. Het college van B&W heeft het vijfde lid voorgedragen.
Deze bestuurscommissie van vijf werd in maart 2003 tijdens een officiële bijeenkomst geïnstalleerd door wethouder J. de Groot. De bestuurscommissie kreeg daarbij als eerste taak zelf nog twee nieuwe leden aan te brengen.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen in het openbaar basisonderwijs in Den Helder kijk dan op de website www.obaodenhelder.nl