Gemeente Den Helder

05-02-2004 Rangers in Den Helder
Jeugdafdeling WNF bezoekt afdeling StadsbeheerJe

Zaterdagmiddag 24 januari brachten zesentwintig Rangers uit de kop van Noord Holland een bezoek aan de afdeling Stadsbeheer aan de Nijverheidsweg. Speciaal voor de jeugdafdeling van het Wereld Natuur Fonds had Stadsbeheer een programma samengesteld met als thema aanleg en onderhoud van openbaar groen en natuurgebieden in Den Helder.

De Rangers
De Rangerclub is de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds. Jongeren van zes tot zestien jaar kunnen lid worden. De Rangerclub van de kop van Noord-Holland maakt maandelijks een uitstapje met als thema natuur. Ditmaal namen ze een kijkje bij ons.

Het bezoek
Om 14.00 uur ontving de manager van de afdeling Stadsbeheer, Ben Looije de zesentwintig jongeren. Hij vertelde wat zijn afdeling allemaal doet, eigenlijk te veel om op te noemen: openbaar groen, bestrating, afvalinzameling, rioleringen, openbare verlichting, wegmeubilair, verkeersmaatregelen. Daarna kregen de Rangers een rondleiding over het terrein van de Nijverheidsweg. Daar konden ze zien hoeveel verschillende voertuigen (tracties zoals wij dat noemen) er stonden: zoutstrooiers, tractors, maaimachines, borstelmachines, veegmachines en nog veel meer. Na een rondleiding van een uur waren de Rangers wel toe aan een hapje en een drankje. Vervolgens vertelden twee medewerkers van de afdeling Stadsbeheer over de aanleg en onderhoud van het openbaar groen en de natuurgebieden (o.a. de vlinderroutes). Een van hen vertelde onder andere dat de gemeente Den Helder geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt op straat, maar het onkruid met een borstelmachine verwijdert en vervolgens wegveegt met een veegmachine.

Al met al was het een zeer geslaagde middag. De Rangers gingen tevreden naar huis, maar niet met lege handen. Ze kregen een tas met een pen, bloknoot, een verrekijker en een vlinderkaart mee.