WILLIBRORD TOCHTEN

Willibrord Tochten, reizen met inhoud

Op 5 februari werd in het Catharijne Convent in Utrecht een nieuw reislabel gepresenteerd: Willibrord Tochten. In aanwezigheid van media en genodigden werd het eerste exemplaar van de reisgids officieel overhandigd aan kardinaal Simonis, in zijn hoedanigheid als bisschop referent voor de bedevaarten namens de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Willibrord Tochten is een nieuwe activiteit van VNB Nationale Bedevaarten, dat al bedevaarten organiseert sinds 1883. VNB is dan ook de oudste erkende bedevaartorganisatie in Nederland maar heeft zich sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw met name geconcentreerd op bedevaarten naar Lourdes.
Aan het eind van de 20e eeuw heeft VNB zich bezonnen op haar toekomst en op welke wijze zij als bedevaartorganisatie invulling kan geven aan haar doelstelling:
Het organiseren en uitvoeren van bedevaarten, in het bijzonder naar Lourdes doch ook andere bedevaartplaatsen, omdat op bedevaart gaan een zinvolle uiting is van katholiek geloven.

Toen is al de keuze gemaakt om serieus werk te maken van uitbreiding van het aantal bestemmingen. Vanuit een inhoudelijke motivatie maar ook zakelijke afwegingen hebben een rol gespeeld. Allereerst wordt de doelgroep voor bedevaarten en reizen met een spirituele inhoud steeds groter en bovendien hebben deze mensen vaak de tijd en de financiële middelen om te reizen. Daarbij komt dat pelgrims die deelnemen aan een bedevaart naar Lourdes ook potentiële deelnemers zijn voor reizen naar andere bestemmingen. Tot slot heeft een belangrijke rol gespeeld dat de voormalige Montfort Tochten, gespecialiseerd in dit soort reizen, per 1 januari 2003 is opgeheven en ontstond er een gat in de markt voor reizen met een spirituele inslag.

VNB Nationale Bedevaarten wordt heel sterk geassocieerd met Lourdes. Daarom is de bewuste keuze gemaakt om de nieuwe bestemmingen onder een andere naam aan te bieden. Deze nieuwe reizen worden gepresenteerd onder de naam Willibrord Tochten, zie ook www.willibrordtochten.nl.


---


---

Voor nadere informatie over Willibrord Tochten:

Jos van Bussel, 5 en 6 februari: (073) 681 81 14 Will van Heugten, vanaf 9 februari: (073) 681 81 12


05 feb 04 16:13