Politie Drenthe

Donderdagmiddag 05-02-04

Hoogeveen 05-02-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Inbraken
ASSEN - In de nacht van woensdag op donderdag is in Assen ingebroken in twee kantoorpanden. Uit beide gebouwen is o.a. een flatscreen computerscherm gestolen. De panden staan aan de Dr. A.F. Philipsweg en de Prinses Irenestraat.

Politie houdt dieven aan
EMMEN - Op de Rondweg in Emmen hield de politie donderdagmorgen twee personen aan die worden verdacht van diefstal uit een winkel aan de Weerdingerstraat. Het gaat om een 33 jr. man en een 47 jr. vrouw uit Erm. De man liep de winkel binnen en deed een greep in de kassa. Hij vluchtte, achtervolgd door de bedrijfsleider. Die zag de man bij een vrouw in een auto stappen en wegrijden. Hij noteerde het kenteken waardoor de politie de beide verdachten even later kon aanhouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in schuurtjes
EMMEN - In de nacht van woensdag op vrijdag is aan de Laan van de Kinholt in Emmen ingebroken in zeker twee schuurtjes. In beide gevallen is niet duidelijk hoe men is binnengekomen; of er is gebruik gemaakt van een valse sleutel of de schuurtjes waren niet (goed) afgesloten. Uit de schuurtjes zijn o.a. een herenfiets en elektrisch gereedschap gestolen.
De politie attendeert op het goed afsluiten van schuurtjes. Op meerdere plaatsen wordt regelmatig iets uit schuurtjes gestolen. Een goed slot is vaak al voldoende om dieven buiten te houden.

Kinderen lastig gevallen
EMMEN - De laatste week zijn 2 jongetjes van respectievelijk 8 en 9 jaar uit Emmen, lastig gevallen door een jongeman. Vorige week woensdag was dat het geval bij het 8-jarige jongetje, toen deze bij de Grote Rietplas fietste. Een jongeman op een bromfiets had hem gevraagd mee te gaan. Het jongetje is hier niet op ingegaan en snel doorgefietst.
Afgelopen dinsdag is het 9-jarige jongetje in de buurt van het winkelcentrum Rietlanden aangesproken door een jongeman, die het geslachtsdeel van het jongetje wilde zien. Het jongetje heeft dit gegaan, maar wist daarna toch weg te komen naar het winkelcentrum. Het is niet duidelijk of er sprake is van dezelfde jongeman. Mogelijk zijn er de laatste tijd meerdere van deze voorvallen geweest in de Rietlanden, maar niet gemeld. De politie wil dit toch graag weten en vraagt diegene die hiermee op de hoogte zijn, dit bij de politie bekend maken.

Aanhangwagen gestolen

HOOGEVEEN - Woensdagavond is op de Tamboerlaan in Hoogeveen, tussen 19.00 en 24.00 uur, een aanhangwagen met blauwe huif gestolen. De aanhanger zat met een hangslot vastgeketend.

Aangifte van mishandeling
ASSEN - Een 39 jr. man uit Assen heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Op de Balkenweg in Assen stapte hij uit zijn auto om een medeweggebruiker aan te spreken op zijn weggedrag. Deze bestuurder reageerde volgens de man echter woedend en sloeg hem in het gezicht. Het kenteken van de auto waarin de verdachte reed is genoteerd en de politie stelt een nader onderzoek in.

Autobrand
HOLLANDSCHEVELD - Op het erf van een woning aan de Langedijk in Hollandscheveld vloog donderdag rond de middag een geparkeerde auto in brand. Omstanders duwden de brandende auto de weg op om te voorkomen dat de brand zou overslaan. Volgens de gewaarschuwde brandweer is waarschijnlijk kortsluiting de oorzaak. De auto brandde deels uit.

Politie zoekt getuigen mishandeling
ASSEN - De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur getuige zijn geweest van het mishandelen van twee jongens van 12 en 13 jr. uit Smilde. De jongens kregen voor cafetaria Febo op de hoek van de Oudestraat met de Oudemolenstraat woorden met drie nog onbekende jongens. Hierbij kreeg de 13 jr. jongen een klap in het gezicht. De beide jongens vluchtten weg op de fiets, nagezeten door hun belagers. Op de Dr. Nassaulaan bij het Hertenkamp kregen de jongens het 12 jr. jongetje te pakken. Ook hij werd geslagen. Twee verdachten fietsten weg. De derde, een jongen met een klein rond brilletje, bleef nog even bij de geslagen jongen maar verdween toen een passerende vrouw bij hem kwam. De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die hebben gezien wat er bij de Febo of bij het hertenkamp is gebeurd of die weten wie deze drie jongens zijn.

Vanaf 17.00 uur wordt de voorlichting gedaan door Bert Visser. Tel. 06 - 51 611 629