Politie Limburg-Zuid

Pand gesloten

Heerlen 05-02-2004 - Dinsdagmiddag 03 februari 2004 vond een inval plaats in een woning aan het Fosssielenerf in Heerlen in verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen.

Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee en de politie hadden aanwijzingen dat in die woning een vuurwapen zou zijn en deed daarom omstreeks 15.00 uur daar een inval.

Bij de doorzoeking van de woning werd geen vuurwapen gevonden, maar wel drugs. Men trof 3 gram heroïne en 10 kilogram marihuana aan. De in het pand aanwezige 32-jarige inwoner van Heerlen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens het onderzoek werd een marechausseër door een pitbull in een been gebeten en moest zich aan de bijtwond in het Atrium ziekenhuis in Heerlen laten behandelen.
In de gehele woning en kelder trof men uitwerpselen van katten, ratten en een hond aan en gezien de hoeveelheid, lagen die er gedurende een langere periode. Ook werd een grote hoeveelheid gebruikte poepluiers aangetroffen. Door de gemeente werd daarom het pand gesloten en een ongedierte bestrijdingsbedrijf ingeschakeld.