Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 5 februari

Den Helder 05-02-2004 - 16.00 uur

Man zwaar gewond na klap van molenwiek
Oudeschild, woensdag 4 februari 2004.
Woensdagmiddag omstreeks 14.45 uur is een 77-jarige inwoner van Texel zeer ernstig gewond geraakt nadat hij door een draaiende molenwiek geraakt werd en vervolgens van een balustrade werd gelanceerd. De man, die veelvuldig op de molen aanwezig is, ging een foto maken van een groep toeristen die beneden de molen stond. Hierbij ging hij op de balustrade staan waarlangs de wieken draaien. De doorgang hiernaartoe was met een touw afgezet waar hij overheen was gestapt. Tijdens het fotograferen werd hij door een ronddraaiende wiek gegrepen, gelanceerd en belandde op een schuurtje die beneden de molen stond. Hier zakte hij door het dak waarna hij op de stenen bestrating viel. Met de traumahelikopter is de man naar het MCA in Alkmaar overgebracht en vervolgens naar het VU in Amsterdam. De man heeft acht ribben gebroken, een verbrijzelde bekken, een ingeklapte long, een gebroken elleboog en een verbrijzelde knie.

Snelheidscontrole
Sint Maarten, woensdag 4 februari 2004.
Eén bekeuring was het resultaat van een snelheidscontrole langs de Rijperweg in Sint Maarten. Deze controle is op woensdagmiddag is van 16.00 uur tot 16.45 uur gehouden. Er zijn 21 voertuigen gecontroleerd waarvan er één te hard reed: 65 kilometer per uur bij een maximum van 50 kilometer per uur.

Woninginbraak
Den Helder, woensdag 4 februari 2004.
Woensdag is er overdag ingebroken in een woning aan de Biesbosstraat in Den Helder waarbij een videorecorder en cassetterecorder zijn weggenomen. De inbrekers zijn binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren.

Drankrijder in de sloot
Schagerbrug, woensdag 4 februari 2004.
Woensdagavond omstreeks 23.30 uur is een 55-jarige automobilist uit Amsterdam door overmatig drankgebruik met zijn auto in een sloot aan de Provincialeweg in Schagerbrug tot stilstand gekomen. De man blies 650 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon geen rijbewijs tonen aangezien deze al was ingenomen wegens rijden onder invloed. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen.

Fietsverlichtingscontrole
Den Helder, donderdag 5 februari 2004.
Vier bekeuringen. Dat is het resultaat van een
fietsverlichtingscontrole langs de Fazantenstraat in Den Helder. Van 7.30 uur tot 8.00 uur werden vijftig passanten gecontroleerd.