Gemeente Sittard-Geleen


gemeente Sittard-Geleen d.d. 3 februari 2004

1. Railscherm Sanderbout.
Door adviesbureau K+ is een onderzoek ingesteld naar het soort geluidsscherm dat langs de spoorlijn Sittard-Maastricht, ter hoogte van de wijk Sanderbout, geplaatst zal worden. Het adviesbureau komt met twee mogelijke varianten.
Beslissing:


1. Ingestemd met akoestisch onderzoek "railscherm Sanderbout te Sittard" van bureau K+ (Kanters en Partners);

2. Ingestemd met de variant waarbij boven op het talud een groen geluidsscherm wordt geplaatst met een lengte van 700 meter en een hoogte van 2 meter (type MOWI Rock Delta Green);


3. Ingestemd met de nadere uitwerking van deze variant waarbij ter plaatse van het traject parallel aan de Veestraat over een afstand van 200 meter langs het opgaande talud naar de spoorbrug het geluidsscherm wordt voorzien van PV-panelen (zonne-energie), dit onder voorwaarde van het achterwege blijven van een gemeentelijke bijdrage;


4. Het saneringsprogramma gedurende 4 weken ter inzage leggen en daarna toesturen aan Directoraat Generaal Milieubeheer, Bureau Sanering Verkeerslawaai.


2. Vragen van mw. E. Meewis (fractie Geleen Lokaal) en dhr. P. Meekels (fractie GOB).

De fracties verzoeken om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de aanbesteding van de atletiekbaan, de relatie met het project Baandert en de gemeentelijke financiering. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Nma (Nederlandse Mededingingsautoriteit) inzake verboden marktafspraken bij aanleg atletiekbanen.
1. Akkoord met antwoordschrijven, waarin wordt vermeld dat college geen reden ziet tot nader onderzoek. De realisering van de atletiekbaan geschiedde voor risico van de projectontwikkelaar.
2. Opnemen op gemeenteblad Ingekomen Stukken (raadsvergadering).
3. Subsidiebesluit Vereniging Mondiaal Beleid (VMB) 2003. De VMB heeft bezwaar aangetekend tegen de hoogte van het verstrekte subsidie 2003.
Akkoord met concept-subsidiebesluit VMB 2003, inhoudende handhaving van het niveau regulier subsidie 2003, met dien verstande dat een correctie wordt aangebracht bij het nominaal subsidiebedrag.


4. Bezwaarschrift van mevr. Jansen tegen brief van gemeente waarin werd gemeld dat sinds de privatisering van Glanerbrook de bijbehorende fietsenstalling geen eigendom meer is van de gemeente en derhalve ook niet door de gemeente bewaakt zal worden. Dit bezwaarschrift is behandeld in de commissie bezwaar, beroep en klachten.

Beslissing:
Het bezwaarschrift van mevrouw Jansen wordt niet ontvankelijk verklaard (conform het gestelde in de Algemene Wet Bestuursrecht) Opmerking: Intussen is er overleg geweest met Glanerbrook en wordt de fietsenstalling wel weer bewaakt, maar tegen vergoeding.


5. Artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). In een notitie van de afdeling Bouwen en Milieu wordt verduidelijkt wanneer, waarom en hoe vaak burgemeester en wethouders bij een artikel 19 WRO procedure betrokken worden.
Beslissing: Kennisgenomen van notitie.

6. Uitbreidingsplan Edah Romeinenstraat Sittard. Alhoewel de aanvraag in strijd is met het geldende bestemmingsplan hebben raad en college eerder al uitgesproken tot medewerking aan het plan. Het plan heeft ter inzage gelegen en hierop is één zienswijze ingediend door BBOM en Grouwels Daelmans Vastgoed. Beslissing:


1. Zienswijze geeft geen aanleiding om af te zien van de verdere medewerking aan het plan.

2. De verklaring van geen bezwaar aanvragen bij Gedeputeerde Staten van Limburg.

7. De stedenbouwkundige visie Lindenheuvel. Belangrijk uitgangspunt is de buurt- en wijkontwikkeling gericht op fysieke, sociale en economische delen.

1. Ingestemd met de stedenbouwkundige visie Lindenheuvel;


2. Voor het gebiedsdeel Ringovenstraat/Waterstraat wordt afgewacht wat de besluitvorming wordt inzake de retailstructuurvisie en de uitspraak van de Raad van State inzake de bouwvergunning Linders;
3. Duurzaamheidsvisie Lindenheuvel en de Leidraad pro actie stad en buurt zijn randvoorwaarden-stellend voor de (uitvoering van de) stedenbouwkundige visie Lindenheuvel.


8. Bouwplan 24 sociale huurwoningen in plangebied Aldenhof (fase
2) te Born.

Woningbeheer Born-Grevenbicht heeft subsidie (BWS) gevraagd. Beslissing: Het gevraagde subsidie verlenen.

9. Herbenoeming bestuursleden muziekschool Odeion.

Beslissing:
Ingestemd met herbenoemingen van de bestuursleden van de stichting Muziekschool Odeion; de heren J. Cremers uit Geleen en J. van Beukering uit Holtum, voor de periode 1 januari 2004 tot 31 december 2007.


10. Cultuurplaninstellingen 2005-2008.

Het ministerie van OCW vraagt vierjaarlijks aan de culturele instellingen zich te melden als Cultuurplaninstelling. Instellingen die van landelijke betekenis zijn op het terrein van cultuur kunnen subsidie krijgen.
Kennisgenomen van de aanmelding van Stichting Het Laagland, Museum Het Domein, het Evenementenburo Sittard-Geleen en Collegium Ad Mosam als Cultuurplaninstelling bij het Rijk voor de periode 2005-2008.


11. Overzicht bestedingen stadsdeelbudgetten 2003.

Het College wordt eens per kwartaal geïnformeerd over de bestedingen uit de wijkbudgetten.
Beslissing:

Kennisgenomen van overzicht bestedingen stadsdeelbudgetten 2003.
12. Actielijst naar aanleiding van opmerkingen accountant in de Managementletter en het Verslag van Bevindingen, behorende bij de Rekening 2002.

Beslissing:


1. Fundamentele verbeteringen in de bedrijfsvoering moeten worden aangepakt in het kader van intern reorganisatietraject Impuls 2005 (versterking management, bijzondere opdrachten voor bijzondere risico's en aanpassing van de organisatie);


2. Akkoord met de verbeteringen op sectorniveau die op korte termijn realiseerbaar zijn en niet contra-productief zijn met Impuls 2005 (zng. easy-wins);


3. Deze actielijst ter kennis brengen van de commissie Bedrijven en Middelen.


13. Onderhoudsrapportages van schoolgebouwen.

Het groot onderhoud van de schoolgebouwen is een verantwoordelijkheid van de gemeente. Om dit onderhoud te kunnen uitvoeren is een planning noodzakelijk.

Beslissing:
Asset Facility Management opdracht geven tot het maken van onderhouds-rapportages van enkele schoolgebouwen conform de uitgebrachte offerte.


14. Kwartiermaken afdeling Werk & Inkomen In het kader van de interne reorganisatie Impuls2005 zijn kwartiermakers benoemd die de nieuwe afdelingen vorm gaan geven. Voor de afdeling Werk & Inkomen is intern niemand gevonden. Beslissing: Akkoord met opdracht verstrekken aan externe, t.w. Cap Gemini Ernst & Young.

15. Beëindiging cameratoezicht Geleen.

Op 26 januari heeft het College besloten het cameratoezicht op de Markt in Geleen te beëindigen en om vooralsnog geen cameratoezicht te houden in het publieke domein van het stadshart Geleen. Beslissing: Akkoord met brief aan kwaliteitskring Geleen waarin zij van het collegebesluit op de hoogte wordt gebracht. Opmerking: De kwaliteitskring bestaat uit vertegenwoordigers van gemeente, politie, ondernemers en horecabedrijven. Deze groep is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het cameratoezicht op de markt in Geleen.