Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (5/2)

Oosterhout, donderdag 5 februari 2004

Ondernemers gedupeerd door inbraken
SLEEUWIJK: Tussen woensdag 4 februari 18.00 uur en donderdag 5 februari 08.30 uur kregen drie plaatselijk middenstanders ongewenst bezoek van inbrekers. De dieven braken in bij drie winkels aan de Esdoorn. In alle gevallen kwam men binnen door de voordeur open te breken. Daarbij gingen ze grof te werk, wat de nodige braakschade veroorzaakte. Vermoedelijk waren ze op zoek naar geld want dat is het enige wat is buit gemaakt. Bij een van de winkels heeft de technische recherche achtergebleven dadersporen aangetroffen en veilig gesteld. Een geldbedrag werd ook buitgemaakt bij een inbraak in een sportkantine aan de Parallelweg in Giessen. Uit de twee aanwezige gokkasten zijn de geldladen gestolen.
De totalen van de gestolen geldbedragen bij deze inbraken zijn onbekend.

Bonnen tijdens verkeerscontrole
RAAMSDONKSVEER: Op woensdag 04 februari 2004 hield de politie een verkeerscontrole op de Beethovenlaan. Dat gebeurde tussen 16.45 en 17.30 uur. Zes automobilisten kregen een bekeuring omdat ze te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km waar 50 km was toegestaan. Hiervoor staat een standaard boete bedrag van 205,- De bestuurder van een personenauto kreeg een proces-verbaal van 65,- voor het onnodig voeren van mistlampen. Een bekeuring van 45,- kreeg een automobilist voor het niet dragen van de autogordel.
Een bromfietser kon zijn bromfietscertificaat niet tonen en kreeg daarvoor een boete van 65,-. Tot slot betrapte de agenten een automobilist die rond reed in een auto waarvan de APK keuring al bijna vijftien maanden was vervallen. Dit leverde hem een bon op van 95,-

Veel opgevoerde brommers tijdens bromfietscontrole
OOSTERHOUT: Ook de Oosterhoutse politie hield verkeerscontroles. Dat gebeurde op woensdag 4 februari tussen 07.00 uur en 09.00 uur en tussen 13.30 en 15.00 uur op de Hoofseweg. De aandacht van de agenten ging uit naar het verkeersgedrag van bromfietsen. Van de in totaal 26 gecontroleerde bromfietsen waren er maar liefst 18 opgevoerd. Twee bestuurders droegen geen helm, wat hen een bekeuring van 55,- opleverde. Verder werkte van één bromfiets de verlichting niet (boete 25,-). Alle bestuurders die in overtreding waren kregen een proces-verbaal. De politie hoopt dat de ouders van de bromfiets jeugd hun ouderlijke verantwoordelijkheid oppakken. De brommerjeugd onderkent vaak niet de gevaren van het rijden op een opgevoerde brommer. Uit ongevallencijfers blijkt dat bromfietsers de meest kwetsbare verkeersdeelnemers zijn. Daarnaast wijst de politie op mogelijke juridische en verzekeringstechnische problemen als een opgevoerde brommer betrokken is bij een verkeersongeval.

Bron: Jeroen Steenmeijer