Reesink N.V.

PERSBERICHT
Datum: 5 februari 2004

Reesink sluit 2003 evenals 1e halfjaar af met ruim 1/3 lagere winst.

Op verzoek van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van Aandelen Reesink, alsmede van een zich daarvoor kwalificerende groep beleggers, heeft er heden te Apeldoorn een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders plaatsgevonden. Bij deze gelegenheid is nader ingegaan op nog bestaande vragen met betrekking tot het eerdere conflict tussen de raad van commissarissen en de directeur. Voorts kwam ter vergadering aan de orde het voornemen van commissarissen om op korte termijn de raad weer op sterkte te brengen, alsook een al eerder door een aandeelhouder ter agendering aangeboden vraag aangaande de bezoldiging van de directeur. Van de gelegenheid maakte de directie verder gebruik maken om mededeling te doen over de gang van zaken.

2003 is voor Reesink een uiterst moeilijk jaar geweest. De verhuizing van een belangrijk deel van de bedrijvigheid van Zutphen naar de nieuwbouw te Apeldoorn kende zeer veel problemen. Dat kostte omzet en daarmee winst. Terzake van de met de verhuizing gemoeide lasten kon geput worden uit een ter zake gevormde voorziening. Het eerste halve jaar van 2003 werd afgesloten met een winst die ruim 1/3 lager lag dan die over de eerste zes maanden van het jaar daarvoor. Reesink N.V. liet toen weten over het gehele jaar een vergelijkbare teruggang van de winst uit gewone bedrijfsuitoefening te verwachten.

Gedurende het tweede halve jaar raakten de verhuisperikelen slechts met veel moeite onder de knie. Voor grote complicaties zorgde een brand in de nog niet geheel verlaten magazijnen te Zutphen. Daardoor konden de daar nog opgeslagen voorraden niet meer worden benut, wat mede tot nog grotere uitleveringsproblemen leidde. De (bedrijfs)schade als gevolg van de brand werd echter door de verzekering gedekt en de betreffende uitkering werd inmiddels ontvangen.

Vooruitlopend op de publicatie van de definitieve jaarcijfers heeft Reesink hedenmorgen tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders laten weten, dat na het koken van de soep, waarvan alle hierboven genoemde ingrediënten deel uit maken, er naar verwachting een resultaat ter grootte van 60% van de winst van 2002 resteert. Er werd geen verwachting voor 2004 uitgesproken.

Directie Reesink N.V.

---- --