Gemeente Ede

nummer 22 / Ede, 5 februari 2004

Gemeente wil beheersconvenant voor daklozenopvang aan de Langekampweg

De gemeente Ede wil met de buurtbewoners van de Langekampweg en de gebruikers van het Peppelensteegsgebied een beheersconvenant afsluiten voor de toekomstige vestiging van een tijdelijke opvang voor dak- en thuislozen op deze plek.

Het college van Burgemeester en wethouders heeft een plan van aanpak opgesteld om tot een dergelijk beheersconvenant te komen. Bij het opstellen van het plan worden, als het aan de gemeente ligt, zowel de omwonenden als de gebruikers van het Peppelensteeggebied betrokken. Het beheersconvenant is onder meer de basis voor een op te stellen beheersplan.

Vorige week hebben alle buurtbewoners en instellingen een brief van de wethouder Kremers gekregen. De buurtbewoners en gebruikers worden hierin uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een te houden kwaliteitsonderzoek van de openbare ruimten in het gebied rond de Langekampweg. Een dergelijk onderzoek dient als voorbereiding op het beheersconvenant: door de huidige kwaliteiten in beeld te brengen wordt straks duidelijk of en zoja welke invloed de daklozenopvang op die kwaliteit heeft.

De gemeente streeft er naar het beheersconvenant begin maart gereed te hebben.