Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Inschrijving Voorlichtings- en afzetbevorderingsacties voor de sector consumptie-eieren

5 februari 2004 -

Met ingang van 1 januari 2004 wordt de schaal van consumptie-eieren gemerkt met een code ter identificatie van de producent en het systeem waarin de legkippen zijn gehouden.

Voorlichtingcampagnes kunnen op basis van eerdergenoemde verordening voor Europese cofinanciering in aanmerking komen wanneer de campagne één of meerdere van de volgende doelstellingen kent:
* De consument informeren over de nieuwe regels inzake het merken van eieren en hem uitvoerig op de hoogte brengen van de betekenis van de op het ei aangebrachte code.
* Informatie verstrekken over de systemen voor de productie van eieren uitgaande van de op het ei aangebrachte code.
* Informatie verstrekken over de bestaande traceersystemen. Profiel aanvragers:
Aanvragers dienen beroeps- of sectorale organisaties te zijn. Ze moeten representatief zijn voor de betrokken sector(en). Dit houdt in dat ze de desbetreffende sector goed kennen en ervaring hebben met het vertegenwoordigen van of het uitvoeren van activiteiten voor die bepaalde sector. Denk bijvoorbeeld aan voorlichtingsbureaus of aan organisaties die namens producenten of telers optreden.

Randvoorwaarden acties:

* de acties mogen niet worden afgestemd op handelsmerken, en mogen evenmin de producten uit een bepaalde lidstaat bevoordelen;
* de duur van de programma's moet minimaal één en mag maximaal twee jaar zijn. Een gedetailleerde beschrijving van de uit te voeren werkzaamheden en een inschrijfformulier is opgenomen in een voor deze extra openstelling aangepast 'Bestek Binnenmarkt'. Het Bestek kan worden opgevraagd bij LASER via e-mail: promotie@laser.agro.nl. Het bestek is ook te vinden op de internetsite van het ministerie van LNV, www.minlnv.nl/loket of op te vragen via Het LNV-Loket, telefoon 0800-22 333 22.