Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, donderdag 5 februari 2004[pic]donderdag 5 februari  
      2004                                                           
                                                                     
Van    Monique Linthorst Homan, GSM-nummer 06.22930037 / afdeling    
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Diefstal Woning

Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Groenestraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam. De 46-jarige bewoonster mist onder andere fotoapparatuur.


Verkeersongeval

Woensdagmiddag heeft er op het Traianusplein een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 15-jarige fietster uit Oosterhout en een personenauto bestuurd door een 43-jarige man uit Capelle aan de IJssel. Vermoedelijk reed de fietster bij rood licht het kruispunt op. Hierdoor ontstond er een aanrijding met de personenauto. De 15- jarige is met letsel overgebracht naar het UMC Radboud.


Diefstal woning

Woensdag is ingebroken in een woning aan de 67ste Straat Aldenhof. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam open te breken.De 46-jarige bewoner mist onder andere geld en sierraden.


Diefstal uit woning

Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de 41ste Straat Zwanenveld. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een deur open te breken. De 55-jarige bewoner mist onder andere geld.


Verkeersongeval

Vanmorgen heeft er op de kruising Tweede Oude Heselaan met de Pastoor Zegersstraat een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. De 63-jarige bestuurder van de auto, afkomstig uit Nijmegen, gaf op de kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. De 56-jarige fietser, eveneens afkomstig uit Nijmegen, reed op een voorrangsweg. De fietser is overgebracht naar het CWZ.


District Tweestromenland

Wijchen - beroving

Een vertegenwoordiger in sieraden is woensdagavond rond 18.00 uur op de Hernenseweg in Wijchen beroofd van een aantal koffers met sieraden. De 34 jaar oude man reed met zijn auto over de Hernenseweg, komende uit de richting van Nederasselt en gaande in de richting van de A326. Bij de rotonde bij de carpoolplaats werd hij door een andere auto, met daarin twee inzittenden tot stoppen gedwongen. De bijrijder van de andere auto stapte uit, sprong in de auto van de 34-jarige en bedreigde deze met een vuurwapen. De man moest de voor hem rijdende auto volgen tot op de carpoolplaats. Daar werd de vertegenwoordiger gedwongen zijn kofferbak te openen waarna de koffers werden weggenomen. Beide verdachten vertrokken daarna in hun auto in de richting van de A50. Van de auto van de verdachten is bekend dat het waarschijnlijk gaat om een lichtkleurige Audi met mogelijk een Belgisch kenteken. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Wanneer voorbijgangers van de beroving getuige zijn geweest worden zij verzocht contact op te nemen met het politieteam Wijchen op telefoonnummer 0900 - 8844. Over de waarde van de buit worden geen mededelingen gedaan.


Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Ben van Ingen Schenau, tel. 06 - 51592422


District De Waarden


Tiel - Man aangehouden voor bezit alarmpistolen

De politie heeft woensdagochtend een 28-jarige man uit Tiel aangehouden voor het in bezit hebben van een gasalarmpistool. Naar aanleiding van een melding trof de politie in de woning van de man een wapen aan dat voor afdreiging geschikt is. Ook in een ander pand in Tiel waar de man regelmatig verbleef, troffen agenten een alarmpistool aan. Beide verboden wapens zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is in verband met het politieonderzoek in verzekering gesteld.Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie.


Tiel - hennepkwekerij opgerold

De politie heeft woensdagochtend een in werkingzijnde hennepkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van klachten stelden agenten, met behulp van de brandweer, een onderzoek in bij een bedrijfspand aan het Fabriekslaantje. Binnen troffen zij een in werking zijnde hennepkwekerij met ongeveer 7000 planten aan. Zowel de planten als de voor de kweek noodzakelijke apperatuur, zijn inbeslaggenomen en vernietigd. Een 48-jarige Tielenaar die in het pand aanwezig was, is aangehouden. De politie houdt de zaak in onderzoek. Een medewerker van de electriciteitsmaatschappij heeft de electriciteit afgesloten.

Voor meer informatie over bovenstaande berichten kunt u contact opnemen met José Albers, tel. 06-53240175


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
NederasselBroekstraat  13:55 en    50     2200 60   83    
t                      18:40                              
Nijmegen  St.Annastraat13:10 en    50     3120 115  81    
                       16:00                              
Nijmegen  Boetenbergweg17:30 en    50     581  14   80    
                       8:00                               
Nijmegen  Hatertseweg  12:30 en    50     750  9    69    
                       13:45                              
Groesbeek Wylerbaan    07:50 en    50     746  11   109   
                       10:40                              

Videosurveillance

De videosurveilance auto heeft gisteren van twee en vandaag van één automobilist het rijbewijs ingevorderd. Een 54-jarige man uit Uden werd in zijn woonplaats aangehouden. Hij reed over de A50 met een maximum snelheid van 178 kilometer per uur. Een 31-jarige man uit Almen werd op de A50 staande gehouden. Hij reed met een maximum snelheid van 135 kilometer per uur ter hoogte van Valburg waar 70 kilometer per uur gereden mag worden. Een 21-jarige man uit Wijchen reed over de Van Boetbergweg met een maximum snelheid van 105 kilometer per uur. Hier is maar een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.

---- --


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39