Vendex KBB NV

Vendex KBB benaderd door internationale investeringsmaatschappijen

Amsterdam, 5 februari 2004

Vendex KBB is onlangs benaderd door gerenommeerde, internationale investeringsmaatschappijen in verband met een mogelijk openbaar bod op de onderneming. Raad van commissarissen en hoofddirectie hebben besloten om met enkele geselecteerde partijen, die geïnteresseerd zijn in de onderneming als geheel en de huidige strategie onderschrijven, de mogelijkheden van een transactie nader te onderzoeken. De door deze partijen voorlopig geïndiceerde, niet-bindende waardering van de onderneming ligt rond ¤ 14 per aandeel. Het is onzeker of het onderzoek zal leiden tot een openbaar bod op de aandelen en indien dat het geval is, tegen welke prijs en condities. Het proces is nog in een beginstadium en zal naar verwachting enkele maanden duren. Indien daartoe aanleiding is, worden nadere mededelingen gedaan.

Vooruitlopend op de publicatie (18 februari a.s.) van het omzetbericht over het vierde kwartaal van het boekjaar 2003/04 deelt Vendex KBB voorts het volgende mee:

De consumentenbestedingen in de non-foodsector zijn in het vierde kwartaal van het boekjaar onder druk blijven staan. De bestedingen in de sectoren bovenkleding en huishoudelektronica liepen duidelijk terug. De doe-het-zelfmarkt lijkt in het tweede halfjaar voor het eerst in jaren te zijn gekrompen. Dit heeft de omzet van Vendex KBB in het vierde kwartaal negatief beïnvloed.

Volgens de laatste schattingen van de operationele detailhandelsresultaten over het boekjaar 2003/04 (afgesloten op 31 januari) zullen HEMA en Doe-Het-Zelf niettemin een geringe verbetering van het resultaat laten zien. Het resultaat van de Bijenkorf zal naar verwachting gelijk zijn aan vorig boekjaar, terwijl dat van Consumentenelektronica naar verwachting licht zal dalen. Het resultaat van Fashion zal naar verwachting aanzienlijk achterblijven. Het operationele verlies van V&D zal ruim binnen de bandbreedte blijven die in september is aangegeven (¤ 30 miljoen à ¤ 50 miljoen). De reorganisatievoorziening voor V&D, in september geschat op ¤ 80 tot ¤100 miljoen, zal naar verwachting uitkomen op ¤ 80 miljoen. Op 6 april worden de jaarcijfers gepubliceerd.