Gemeente Leiden

Actief met wilgen in Cronesteyn

Publicatiedatum: 6 februari 2004

Op zondag 25 januari zaagden kinderen en hun ouders enthousiast de wilgen bij in het griendbos van polderpark Cronesteyn. Met de éénjarige wilgentakken werd in het bezoekerscentrum een eendenkorf gevlochten. Binnenkort zijn er nog meer activiteiten rond wilgentakken.

MILIEU EN BEHEER - In de voorjaarsvakantie, op dinsdag 24 februari van 11.00 tot 14.00 uur is er een workshop voor kinderen in het bezoekerscentrum 'het Reigersbos'. Onder begeleiding van kunstenares Ludy Feyen kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar een mini-takkenhut maken. Tot en met eind maart worden de kunststukken tentoongesteld. Daarna kunnen ze opgehaald worden. Eén van de werkstukken wordt in het groot nagebouwd achter het bezoekerscentrum. De workshop kost 15 euro, inclusief materiaal, drankjes en broodjes. Het is handig om zo snel mogelijk een plek te reserveren, in ieder geval voor 17 februari. Dit kan op telefoonnummers (071) 521 49 96 of (071) 541 89 48.

Actief in de weer met wilgentakken

Actief in de weer met wilgentakken

Overige activiteiten rond het thema Wilgen en takken:

Zondag 15 februari van 14.00 tot 15.30 uur is er een Kale takken-excursie met natuurgidsen van het IVN. Op zondag 14 maart van 14.00 tot 15.30 uur kunnen kinderen en hun ouders takkenhutten bouwen. Deze middag wordt georganiseerd door de afdeling Natuur- en milieueducatie.

Heeft u belangstelling voor wilgentakken voor een hek of natuurlijk speelhuisje, dan kunt u dit doorgeven aan de afdeling Natuur- en milieueducatie van de sector Wijkbeheer, op telefoonnummer (071) 521 49 96. Bellen kan tot en met 16 februari. We vertellen u dan waar bij u in de buurt gesnoeid wordt.

Het bezoekerscentrum ligt middenin het polderpark Cronesteyn, schuin achter de waterspeelplaats. Openingstijden: elke zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Verder op werkdagen als de beheerder aanwezig is. Groepen kunnen op aanvraag een bezoek brengen aan het centrum, met mogelijkheid van een begeleide excursie of rugzakjestocht op eigen gelegenheid. Voor meer informatie kunt u bellen naar (071) 576 98 05. Het Reigersbos is alleen per voet of fiets te bereiken vanuit het fietspad langs het Kanaal en het polderpad. Autos moeten geparkeerd worden in de omgeving van de voet/fietsersbrug over het Kanaal of bij de volkstuinen aan de Vrouwenweg.

Deze pagina is gewijzigd op 6 februari 2004