5/2 Aa & Dommel

Boxtel 05-02-2004 - .

ZES MAAL BEKEURD, Boxtel

De politie heeft woensdagmiddag op de Van Salmstraat in Boxtel een 19-jarige inwoner van deze plaats bekeurd voor maar liefst zes feiten. De man reed op een fietspad als bestuurder van een scooter zonder geldig rijbewijs, helm en geldig kenteken. Bovendien was de motor niet verzekerd en overschreed de man de maximum snelheid met 30 km/u.

GORDELCONTROLE, Sint Michielsgestel

De politie heeft woensdagmiddag tussen 14.00 en 14.45 uur bij een controle aan de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel 10 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een autogordel.

RIJBEWIJS KWIJT, Vught

Tijdens een snelheidscontrole woensdagmiddag op de N764 in Vught bekeurde de politie 20 personen voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 80 km/h.

De hoogst gemeten snelheden waren 135 en 140 km/h. Van deze twee verdachten zijn de rijbewijzen ingevorderd omdat zij de maximum snelheid met 55 km/h en 60 km/h overschreden.

ONGEVAL MET LETSEL, Schijndel

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Deken Baekersstraat met de Kluisstraat in Schijndel is een 23-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt. De vrouw kwam uit de richting van de Van Berghenstraat en verleende geen voorrang aan een auto op de Kluisstraat. Deze auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Someren, die reed in de richting van de Structuurweg. De vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Aldaar werd duidelijk dat de vrouw een hersenschudding had opgelopen bij de aanrijding. De voertuigen moesten worden afgevoerd. Het wegdek werd door de brandweer opgeruimd.

EENZIJDIG ONGEVAL, Schijndel

Bij een eenzijdig ongeval op de kruising van de Ollandseweg, Boxtelseweg en Achterste Hermalen in Schijndel is woensdagavond een 53-jarige man uit Sint-Oedenrode gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed vervolgens tegen een boom. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Zijn auto was total loss.

ZWAAR DRONKEN ACHTER STUUR, Helvoirt

Woensdagavond trof een agent op weg naar zijn nachtdienst een 58-jarige vrouw uit Haaren aan op de N65 zonder verlichting en al slingerend rijdend ter hoogte van Helvoirt. De vrouw reed met sterk wisselende snelheden tussen 10 en 50 km/u op een tachtig kilometerweg. Toen de agent zich legitimeerde, reed zij zonder verlichting en met hoge snelheid weg richting Haaren. Toen de agent de vrouw voor de tweede maal wist te benaderen, was inmiddels een politieauto ter plekke. De vrouw werd daarop aangehouden, ingesloten en na verhoor heengezonden. Ze kreeg een rijverbod en haar rijbewijs werd ingevorderd.