Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (5/2)

Breda donderdag 05 februari 2004

Automobilisten aangehouden bij alcoholcontrole

BREDA: De politie heeft donderdagmiddag in het district Breda twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 42-jarige inwoner van Klundert liep rond 17:00 uur tegen de lamp toen een politiesurveillance de vrouw in haar auto zag rijden op de Provincialeweg in Klundert. Uit de ademanalalyse op het bureau bleek de Klundertse een promillage van 2,6 o/oo te hebben. Het rijbewijs van de vrouw in ingenomen.

Omstreeks 16:50 uur was het rijgedrag van een 52-jarige automobilist uit Zundert op de Berkenring in Zundert aanleiding over te gaan tot een alcoholtest. Op het bureau blies de man op het ademanalyseapparaat een promillage van 1,2 o/oo.
In beide gevallen maakt de politie proces-verbaal op. Na verhoor is het tweetal heengezonden.

Later op de avond heeft het Verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan in Breda. 211 bestuurders ondergingen een blaastest. Eén bestuurder, een 51-jarige man uit Breda, bleek te veel te hebben gedronken. Hij blies bij de ademanalyse een waarde van 385 ug/l. De man kreeg eveneens een proces-verbaal.

Bekeuringen voor voeren mistverlichting

MOERDIJK: Woensdavond heeft het politieteam Moerdijk op de Rijksweg A17 in Zevenbergsche Hoek, de Provincialeweg in Klundert en de Entree in Moerdijk een verlichtingscontrole gehouden. Drie bestuurders kregen een bekeuring voor het ten onrechte voeren van mistlichten. Een automobilist kreeg een proces-verbaal voor een kapot dimlicht.

Twee hennepkwekers aangehouden

BREDA: In een flatwoning aan de Roeselarestraat heeft de politie donderdagavond een hennepkwekerij ontmanteld. Twee mannen van 28 en 24 jaar die zich in het pand bevonden zijn aangehouden. De politie kwam de kwekerij op het spoor toen zij een melding kreeg over wateroverlast in de flat. De politie nam kweekapparatuur en ruim 300 hennepplanten in beslag. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. Het tweetal is in de loop van vandaag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruim 50 bekeuringen uitgedeeld
Politie controleert bromfietsers

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam heeft woensdagmiddag een snor-/bromfietscontrole gehouden op het Emerpad. 35 snor-/bromfietsers werden gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van een helm. Vier bestuurders bleken geen certificaat te hebben en een bromfiets was niet voorzien van een gele plaat. Bij een technisch onderzoek was het vermogen van 12 snor- en bromfietsen te hoog. Ook deze bestuurders kregen een proces-verbaal. Een bromfietser negeerde een stopteken maar werd achterhaald door een motorrijder. Deze actie leverde een extra bekeuring op.

ETTEN-LEUR: Tussen 13:30 uur en 16:30 uur controleerden acht politieagenten op wisselende locaties 38 voertuigen. In totaal zijn hierbij 28 processen-verbaal uitgeschreven. De bekeuringen hadden betrekking op overschrijding van de constructiesnelheid (18), geen verzekeringsplaatje (2), plaats op de weg, geen helm dragen (2), geen certificaat, geen bel/hoorn, geen verzekeringsbewijs tonen (2) en geen gele plaat.

Politie houdt drie mannen aan voor openlijk geweld

BREDA: De politie heeft donderdag twee inwoners van Made (21 en 28 jaar) en een 21-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij een vechtpartij op 5 december vorig jaar in een studentencafé aan de Lovendijksestraat.

Die dag moest de politie er aan te pas komen toen een flinke vechtpartij was uitgebroken tussen enkele bouwvakkers en studenten. Enkele studenten liepen hierbij klappen op en hebben zich aan verwondingen in het Amphiaziekenhuis laten behandelen. In het café trof de politie gebroken glazen aan en lag een deel van het meubilair over de vloer. De moeilijkheden waren ontstaan toen een van de bouwvakkers in het café in een prullenbak had staan urineren. Toen hier iets van werd gezegd ontstond een handgemeen, waarbij drie studenten flinke klappen zouden hebben opgelopen. De politie kwam de mannen uiteindelijk op het spoor na uitvoerig getuigenverhoor onder bezoekers van het cafe.
Na verhoor zijn de aangehouden mannen met een Au-dagvaarding naar huis gestuurd.

Politie onderzoekt brandstichting Willemstad

WILLEMSTAD- De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de twee branden in Willemstad op 27 januari. Een jacht in de werkhaven aan de Hellegatsweg ging omstreeks 21.50 uur in vlammen op. Een uur later werd een brand gemeld in een schuur aan de Westdijk waarin een trailer met boot en een groot aantal caravans en vouwwagens stonden. Het pand giing geheel verloren.
De politie gaat na technisch onderzoek door de Unit F.T.O uit van brandstichting.
Zij is op zoek naar de eigenaar van een herenfiets die bij een woning in de nabijheid van de brand in het gras heeft gelegen. Verder gaat de politie ervan uit dat getuigen twee mannen heeft zien lopen ten tijde van de brand aan de Westdijk. De politie vraagt getuigen zich te melden via het nummer 0900 8844.

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: Donderdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Grauwe Polder en Achter de Molen. In totaal zijn 550 automobilisten gecontroleerd. 77 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Bron: Henk Snepvangers