5/2 Den Bosch

's-Hertogenbosch 05-02-2004 - .

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Rosmalen

Woensdagmiddag zijn een 14-jarig meisje en 15-jarige jongen aangehouden voor diefstal van lege flessen ter waarde van 4,50 euro achter een winkel in Rosmalen. Beide waren op heterdaad betrapt door een burger. Ze zijn na verhoor heengezonden. Bureau Halt wordt ingeschakeld.

ONDER INVLOED EN RIJBEWIJS KWIJT, Drunen

Woensdagavond heeft de politie op de Kanaalweg te Drunen een 38-jarige man uit Waalwijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Bij de aanhouding bleek er tevens nog aan aantal zaken van de man open te staan. Bovendien bleek zijn auto niet APK gekeurd. De man werd bekeurd en kreeg een rijverbod van negen uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is ingesloten.

VANDALISME TREFT BBA-bus, s-Hertogenbosch

Woensdagavond is op de Kooikersweg in s-Hertogenbosch een BBA-bus beschadigd geraakt door vandalisme van een groep jongeren. De voorbumper en kentekenplaat werden vernield doordat jongeren een fiets voor de rijdende bus wierpen. De jongeren wisten na een achtervolging in de wijk te ontkomen. De politie vraagt getuigen te reageren via 0900-8844.

CONTROLES VERKEERSGEDRAG EN ALCOHOL, s-Hertogenbosch

Woensdagavond heeft de politie tijdens op diverse plaatsen in de Bossche binnenstad tientallen bestuurders gecontroleerd op verkeersgedrag en alcohol. Bij deze controles werd geen enkele automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Wel werden in totaal 11 personen bekeurd op de Maastrichtseweg, Boschdijkstraat en Oliemolensingel omdat ze zich niet hielden aan de rijrichting.

ROODLICHT CONTROLE, Rosmalen

Tijdens de ochtendspits van donderdag heeft de politie gecontroleerd op roodlicht ter hoogte van de kruising Bernadettestraat met de N59 in Rosmalen. Drie bestuurders werden bekeurd vanwege het niet stoppen voor rood licht.